House of Organic Q&A with Luonnonkaunis – jäähyväiset rakastetulle hyvinvointiin ja vastuullisuuteen keskittyvälle sivustolle

Kuka olet?

Moikka! Olen Ann-Christine, luonnonkosmetiikan kautta vastuullisuusalalle onnekkaan sattuman kautta päätynyt turkulainen muotoilija, vaikuttaja ja Luonnonkaunis-sivuston perustaja.

Perustin Luonnonkauniin vuonna 2015 palavasta halusta auttaa ja tukea muita luonnonkosmetiikkaan siirtymisessä, josta sivusto kehittyi vuosien myötä kattamaan vastuullisuutta ja hyvinvointia laajasti elämän monille osa-alueille. Viimeisinä vuosina Luonnonkaunista on kirjoittanut kanssani alansa rautaiset ammattilaiset, luonnonrakastajat ja ystäväni: Ida, Marianne, Stefania sekä Julia.

Luonnonkaunis-sivusto:
https://www.luonnonkaunis.com/

Luonnonkaunis Instagramissa:
https://www.instagram.com/luonnonkaunis/

Luonnonkaunis on tiedostavalle kuluttamiselle, vastuullisuudelle ja hyvinvoinnille omistettu sivusto. 7-vuotiaan Luonnonkauniin tarina on nykyisessä muodossa tulossa päätökseensä, sillä sivuston ja somen päivittäminen on loppumassa. Vaikka uuden sisällön päivittäminen lakkaa, jää Luonnonkaunis-sivusto selattavaksi meidän vastuullisempia valintoja pohtivien iloksi. Mistä Luonnonkaunis sai alkunsa?

Luonnonkauniin siemen on aina ollut rakkaus ja arvostus luontoa kohtaan. Sivustona Luonnonkaunis sai alkunsa omaan luonnonkosmetiikkaan siirtymiseni myötä, joka oli tuolloin vajaa vuosikymmen sitten hyvin toisenlaista kuin nykyään - onneksi! Tuolloin luonnonkosmetiikan valikoima oli huomattavasti suppeampi kuin nyt ja ala vielä lapsenkengissä, jonka vuoksi Luonnonkauniin kaltaiselle ohjaavalle, kannustavalle ja osaamista jakavalle taholle oli suuri tarve.

Rinnalleni halusin lähipiirini osaajia, jotka jakoivat kanssani samat arvot. Loimme yhdessä sivuston, jollaista olisimme itse kaivanneet muutamia vuosia sitten löytääksemme arvojemme mukaisia, toimivia ja hyviä vaihtoehtoja.

Luonnonkosmetiikka pysyi kaikkien vuosien ajan Luonnonkauniin ytimessä, joskin täydentyi myöhemmin muun muassa hyvinvointiaiheilla, vastuullisella muodilla, kasvisruokaresepteillä, kotimaanmatkailulla, vastuullisuusteoilla ja yleisellä luontofiilistelyllä.


Olet koonnut Kauneus-osioon vuosien ajan kattavasti luonnonkosmetiikkasuosituksia. Mistä tietämyksesi luonnonkosmetiikkaan tulee?

Olen ollut todella kiinnostunut kosmetiikasta jo hyvin pienestä asti, sekä myös valitettavan tietoinen ympäristön tilasta nuoruusvuosista lähtien. Luonnollista onkin, että nämä kaksi intohimoa kohtasivat jossain vaiheessa toisensa ja löysin tieni luonnonkosmetiikan pariin, josta syntyi nopeasti suuri intohimo.

Olen kova tankkaamaan tietoa aiheista, jotka itseäni kiinnostavat, ja niin olen vuosien myötä huomannut ahmivani tietoa niin ihon toiminnasta kuin ihonhoidon perusteista, sekä tietysti tehnyt paljon havaintoja luonnonkosmetiikkatuotteista puhtaasti kokeilemalla ja muiden kokemuksia utelemalla. Myöhemmin minulla on lisäksi ollut iho saada työskennellä luonnonkosmetiikka-alalla niin markkinoinnin ja konseptoinnin tehtävissä kuin muotoilijan ammatissakin.

Milloin ja miten löysit luonnonkosmetiikan pariin? 

Tulin äidiksi 11-vuotta sitten, ja kuten moni muukin, kiinnostuin tämän suuren elämänmuutoksen myötä huomattavasti aiempaa enemmän sekä omani että lapseni kemikaalikuormasta. Tuolloin luonnonkosmetiikka oli Suomessa vielä aika uutta ja törmäsin termiin ihan sattumalta luonnollisempia vaihtoehtoja etsiessäni.

Muistan edelleen sen mullistavan tunteen, kun luonnonkosmetiikan maailma aukeni minulle. Olin kuin lapsi karkkikaupassa! Luonnonkosmetiikka vei sydämeni heti ja hyvien, itselläni toimivien vaihtoehtojen löytäminen muodostui nopeasti uudeksi harrastukseksi.


Mihin Luonnonkaunis-sivusto keskittyy luonnonkosmetiikan suhteen?  

Luonnonkauniissa olen luonnonkosmetiikan osalta halunnut keskittyä luonnonkosmetiikan valtavirtaistamiseen ja "luonnonkosmetiikan ilosanoman jakamiseen". Tämä on tarkoittanut luonnonkosmetiikan käyttöön inspiroimista, mutta myös tuotevinkkien jakamista eri ihotyypeille ja tarpeisiin, jotta mahdollisimman moni välttyisi hutiostoksilta ja löytäisi mahdollisimman helposti omia luottotuotteita luonnonkosmetiikan valikoimasta.

Luonnonkauniissa on perehdytty ihonhoitoon, ihotyyppien tukemiseen ja ihonhoitotuotteiden ominaisuuksiin, tarjottu meikki-inspiraatiota, esitelty vaihtoehtoja niin klassikoiden kuin lupaavien uutuuksien osalta, sekä annettu tilaa alan osaajien tunnetuksi tulemiselle.

Mikä on kiinnostavinta luonnonkosmetiikkaskenessä juuri nyt?

Ehdottomasti kotimaisen luonnonkosmetiikan suosio ja menestys! Oma sydämeni sykkii erityisen kiivaasti juuri kotimaiselle luonnonkosmetiikalle, sillä meillä on täällä paitsi poikkeuksellista osaamista luonnonkosmetiikan valmistukseen, myös mitä oivallisimpia lähiraaka-aineita tuotteissa hyödynnettäväksi. On ollut ilo seurata kotimaisen luonnonkosmetiikan suosioon nousemista sekä millaisia kotimaisia brändejä ja tuotteita alalle ilmestyy edelleen tiheään tahtiin!


Millainen ihonhoitorutiinisi on? 

Oma ihoni on herkkä, sekä kuivuuteen, kosteusköyhyyteen ja sameuteen taipuvainen, joten olen todellinen hellävaraisten kosteuttavien ja kirkastavien tuotteiden kanssa läträäjä.

Tällä hetkellä ihonhoitosuosikkejani ovat ihanan kirsikkakarkkisen tuoksuinen Evolve Kalahari Dream puhdistusöljy, joka huuhtoutuu iholta täydellisesti, kirkastava Djusie Acid Bloom hoitoneste, joka pitää myös epäpuhtaudet kurissa, tehokosteuttava ja rauhoittava Laponie Calming Serum ja ikisuosikkini Flow Cosmetics Rosehip Treatment Oil. Lisäksi olen juuri ihastunut Evolve Nightly Renew kasvovoiteeseen, joka tuntuu tekevän ihmeitä omalle iholleni ja ensimmäisille ikääntymisen merkeille.

Katso Ann-Christinen heleä arkimeikki Kylppärin kaapilla -jaksosta.

Luonnonkaunis-sivusto keskittyy myös hyvinvointiteemoihin. Miten hoidat ihoasi sisäisesti?

Ihon kuntoon vaikuttavat kieltämättä todella moni asia myös sisäisesti. Erityisesti stressinhallinnalla on iso merkitys myös ihon hyvässä kunnossa pysymiseen, sillä stressihormonit vaikuttaa ihon kuntoon niin suoraan kuin välillisesti. Tämän huomaan todella selkeästi omassa ihossani! Arjenhallinta ja -tasapaino on jotain, jonka kanssa teen paljon työtä ensisijaisesti oman hyvinvoinnin eteen, mutta vaikutus ihoon on tietysti mielekäs bonus ;)

Pakko myös vastata lisäksi klassikko: juon riittävästi vettä ja huolehdin atoopikkona hyvien rasvojen sisällyttämisestä ruokavaliooni.


Viimeisimmät luonnonkosmetiikkalöytösi?

Viimeisin Löytö isolla L:llä on ehdottomasti Bioearth HAIR 2.0 -hiustuotteet, tarkemmin kosteuttava ja ravitseva Nutrition-linja, jossa on uskomaton hinta-laatusuhde! Linjan Moisturizing-shampoo ei kuivata herkkää hiuspohjaani (ja miten virkistävää vaihtelua, että hellävaraiseen shampooseen on yhdistetty raikas eukalyptuksen tuoksu!). Sekä Nourishing-hoitoaine että -tehohoito ovat ihanan siloittavia ja hoitavia.


Mitkä luonnonkosmetiikkatuotteet löytyvät käsilaukustasi? 

Laukusta, työpöydältä, yöpöydältä, takin taskusta... Kurkistat luonani mihin tahansa, löydät huulivoiteita! Rakastan Alga Cicosa korjaavaa huulivoidetta, jonka avulla sitkeästi rohtuvat huulet ovat pysyneet käsittämättömän kimmoisina! Silkkaa rakkautta!

Mistä kauneusrutiineista et koskaan luista? 

Nyt on myönnettävä, että tilanteen tullen luistan mistä tahansa kauneusrutiinista tai periaatteesta, vaikka moni ei sitä uskoisi! Saatan nukahtaa meikit kasvoilla rankan päivän päätteeksi, puristaa finnin (vaikka periaatteessa ei kannattaisi) tai venyttää hiusten pesuväliä pariinkin otteeseen kuivashampoon turvin. Teen sen ennen kaikkea lempeydestä itseä kohtaan. Joustaminen ja aidan matalimmasta kohdasta meneminen on toisinaan enemmän kuin ok! ♥Jaa joku hyväksi havaittu beauty hack tai oivallus kauneudenhoitoon liittyen!

Maailman paras sheivausaine/-vaahto on emulgoituva puhdistusöljy! Kuivaan ihon suihkun jälkeen, jotta öljy ei emulgoituisi heti kosketuksissa kostean ihon kanssa. Öljy luo täydellisen liukkaan pinnan höylälle ja takaa todella tarkan lopputuloksen. Tavalliseen öljyyn verrattuna nerokkuus piilee tässä: ihokarvojen ajelun jälkeen iho ja höylä on helppo huuhdella öljystä puhtaaksi, sillä aine emulgoituu ja huuhtoutuu tuosta noin vain! Tätä keinoa olen käyttänyt jo vuosia. Tällä hetkellä tarkoitukseen käytössäni on Evolve Super Berry Bath & Shower Oil - loistava ja riittoisa!

Kuva: Reetta Vahanen

Entä mitä nyt Luonnonkauniin lopettamisen jälkeen, millaisia suunnitelmia sinulla on tulevaan?

Tulen kantamaan Luonnonkaunista mukanani jossain muodossa varmasti aina, sillä Luonnonkaunis on antanut myös minulle aivan valtavasti paitsi henkilökohtaisessa elämässä myös ammatillisesti. Olen Luonnonkauniin myötä saanut tutustua alan toimijoihin, tehnyt monia antoisia yhteistöitä ja oppinut tuntemaan luonnonkosmetiikka-alan monessa mielessä kuin omat taskuni.

Minulla onkin ollut ilo saada jatkaa töitä luonnonkosmetiikan parissa ja siirtyä osaksi House of Organicin huippua tiimiä some- ja kampanjakoordinaattorin tehtävään. On hassua, miten jokin uusi asia voi tuntua niin tutulta ja luonnolliselta, kuin olisi kotiin tullut! Olen otettu tästä luottamuksesta enkä malta innostukseltani odottaa, mitä tämä polku tuo tullessaan! :)


Mitä haluaisit sanoa luonnonkosmetiikasta sen kokeilemista pohtivalle? 

Tietysti, että luonnonkosmetiikka on ihanaa ja hauskaa! Vasta luonnonkosmetiikan tuominen omaan kauneudenhoitooni opetti millaisia oma ihoni ja hiukseni ovat ja mistä ne hyötyvät aidosti. Luonnonkosmetiikka on lisäksi koostumuksineen ja solutasolle yltävine tuoksuineen sellainen kokonaisvaltainen elämys, jota todella kannattaa kokeilla. Älä jätä tätä sivua kääntämättä, jos uteliaisuus luonnonkosmetiikkaan on herännyt!

TILAA UUTISKIRJE

Liittymällä postituslistallemme saat ensimmäisenä tietoa uutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista.