House of Organic Q&A with Ida Hanhiniemi

Kuka olet?

Hei, olen Ida. Teen töitä luonnonkosmetiikan ja luomuruuan markkinoinnin ja viestinnän parissa. Asun Helsingissä, innostun kauniista yksityiskohdista, nautin asioiden selvittämisestä, soittolistojen tekemisestä, kirppislöydöistä ja pitkistä ääniviesteistä. Ja olen innokas luonnonkosmetiikan testailija! 

Olen kirjoittanut ida365.fi-blogia vuodesta 2010. Jaan blogissa ja instassa luonnonkosmetiikkavinkkejä ja muita kivoja löytöjä (kulttuuria, kirjavinkkejä, reseptejä, vastuullisempia vaatejuttuja ja raflavinkkejä), niitä soittolistoja ja arkisia pohdintoja.

Instagram: https://www.instagram.com/idahanhiniemi/
Blogi: https://ida365.fi/

Mistä innostuksesi luonnonkosmetiikkaan & ihonhoitoon on saanut alkunsa?

Olen aina ollut utelias oppimaan uutta ihonhoidosta, sillä ihoni on ollut teini-iästä asti oikutteleva. Haastava iho on saanut mut kiinnostumaan luonnonkosmetiikasta ja kun tajusin, miten paljon paremmin ihoni voi luonnonkosmetiikan tuotteista iholleni oikeat löydettyäni, ei ole ollut paluuta muuhun. Tuntuu hyvältä ostaa ihonhoito- ja meikkituotteet pienemmiltä, fiksusti toimivilta brändeiltä ja tietää hellivänsä ihoa laadukkailla raaka-aineilla ja käyttävänsä tuotteita, jotka ovat ympäristön kannalta fiksumpia.


Oletko aina tehnyt töitä luonnonkosmetiikan parissa? 

Kyllä ja en! Vaikka päivätyöni eivät aina olisi keskittyneet luonnonkosmetiikkaan, on luonnonkosmetiikka jollain tapaa aina sivunnut tekemistäni ja ollut mukana vähintäänkin blogiin liittyvien sivutöideni kautta. Olen saanut blogin kautta testiin uutuuksia ja näin pysynyt kärryillä Suomen luonnonkosmetiikkaskenestä ja esimerkiksi työskennellyt messuilla silloinkin, kun päätyöni eivät ole täysin keskittyneet luonnonkosmetiikkaan.

Mitkä ovat olleet mieluisimpia projektejasi ihonhoitoon / kauneudenhoitoon / kirjoittamiseen liittyen? 

Olen saanut olla luonnonkosmetiikkaan liittyvissä projekteissa mukana tosi monipuolisesti, niin blogini kautta kuin päivätöidenikin puolesta. Olen suunnittellut ja toteuttanut luonnonkosmetiikkabrändien markkinointia, olen hoitanut pr:ää ja viestintää, olen ollut suunnittelemassa ja tekemässä uutuuslanseerauksia, brändien somea ja suunnitellut ja koordinoinut vaikuttajayhteistöitä. Olen valokuvannut brändikuvia esimerkiksi Ihohoitola Lupaukselle, useille luonnonkosmetiikkabrändeille somekuvia ja vastannut Karita Sainion Hyvin eletty -kirjan valokuvista – kirjassa puhutaan myös luonnonkosmetiikasta muiden vastuullisuusteemojen ohella.

Yksi hyvin mieleenjääneistä projekteista liittyy Moi Forestin brändistrategiaan, jota olin mukana tekemässä ennen Moi Forestin lanseerausta. Tänä vuonna mieluisin duuni on ollut suunnitella ja toteuttaa Djusien lanseerausta Djusie-tiimin kanssa.


Mihin kanavasi keskittyvät luonnonkosmetiikan osalta?  

Omiin kokemuksiini ja oivalluksiini ihonhoidosta ja luonnonkosmetiikasta. Jaan mieluusti vinkkejä, kun löydän jonkin herkälle, helposti tukkeutuvalla sekaihollani toimivan tuotteen tai rutiinin. 

En ole ihonhoidon tai meikkaamisen ammattilainen, joten jakamani vinkit ovat omiin kokemuksiini perustuvia, mutta on ihanaa, kun välillä saa kommentin joltain, joka on löytänyt suosituksestani uuden, itselläänkin toimivan tuotteen.

Mistä kosmetiikka- tai ihonhoitotrendeistä olet juuri nyt innoissasi?

Minimalismista! Olen vasta viimeisen muutaman vuoden aikana ymmärtänyt, että vähemmän voi todellakin olla enemmän, myös ihonhoidossa. Olen löytänyt muutamat todella toimivat tuotteet ja pitäytynyt niissä ja ihoni kiittää. 

Raaka-aineiden puolesta mua kiinnostaa niasiiniamidi, cbd ja gotu kola - niistä voi kaikista olla hyötyä epäpuhtaan ja helposti ärtyvän ihon hoidossa. Yksittäinen sarja, josta olen tosi innoissani, on italialainen Bioearth! Olen testaillut sarjan tuotteita työni puolesta viime keväästä ja ihastunut innovatiivisiin ja budjettiystävällisiin tuotteisiin.

Olen myös innostunut gua shaamaan säännöllisemmin ja olen utelias kosmeettisen akupunktion suhteen. Ja vaikka mulla on huulikiiltoihin viha-rakkaus-suhde, huomaan, että huulikiillot kiinnostavat taas.

Mistä kauneusrutiineista et koskaan luista? 

Kasvojen pesusta aamuin illoin! En ole luistanut tästä montaakaan kertaa elämäni aikana, mutta kasvojen pesu iltaisin tuntui pitkään hirveältä vaivalta väsyneenä, mutta nykyisin kasvojen pesu ja illan ihonhoitorutiinit ovat mulle tärkeä rauhoittumishetki. 

Varmasti myös käytössä olevilla tuotteilla on väliä: Djusien öljyputsarin tuoksu on huumaavan hyvä ja ennen öljyä tai yövoidetta käyttämäni Evolven Daily Defence -kasvovesi on tosi miellyttävä ja rauhoittava.Milloin ja miten löysit luonnonkosmetiikan pariin? 

Taisin löytää ensimmäisenä mineraalimeikit joskus 2010. Ne sopivat mun iholleni paljon “normimeikkivoiteita” paremmin, koska ne eivät tuki ihoani. Käytän edelleen Everyday Mineralsin ja Lily Lolon mineraalimeikkipohjia! 

Mineraalimeikkilöydön jälkeen innostuin googlaamaan lisää luonnollisempia vaihtoehtoja. Tuolloin Suomesta ei vielä saanut kovin montaa luonnonkosmetiikkamerkkiä, joten aloitin klassikoista, Weledasta ja Dr. Hauschkasta, joiden tuotteita käytän edelleenkin. Nykyisin luonnonkosmetiikan valikoimaa on onneksi paljon enemmän ja helpommin saatavilla erilaisille budjeteille sopien.

Millainen iho sinulla on ja miten pidät siitä huolta? Millaiset ovat aamu- ja iltarutiinisi? 

Ihoni on herkkä ja helposti tukkoon menevä sekaiho, jossa alkaa näkyä ensimmäiset uurteet.

Aamuisin pesen ihoni öljyputsarilla, jos olen käyttänyt yöllä yönaamiota tai laittanut näpyille propolista (se on keltaista, joten sen haluaa pois kasvoiltaan heti herätessä :D). Jos olen käyttänyt vain öljyä tai yövoidetta, saatan putsata kasvot ruusuvedellä ja skipata vesipesun. Erityisesti ihon kuivuessa talvella teen välillä näin. Pesun jälkeen suihkin kasvoille kosteuttavaa kasvovettä ja levitän aavistuksen kosteille kasvoille kasvovoiteen ja öljyn. Useimmiten meikkaan arkena kevyesti meikkipohjan, kulmat ja ripset. Keväästä kesään korvaan meikkivoiteen aurinkovoiteella, jossa on sävy

Iltaisin pesen meikin, aurinkovoiteen ja lian pois kasvoilta öljyputsarilla. Puhtaille kasvoille suihkin kasvovettä, levitän seerumin ja yövoiteen, naamion tai öljyn ihoni tarpeista riippuen.Millainen meikkityylisi on? Onko se ollut aina samanlainen, vai millaisia vaiheita sinulla on ollut? 

Olen meikannut aina hyvin samalla kaavalla: luonnollinen mutta tarpeen vaatiessa peittävä meikkipohja, poskipunaa, kulmat ja ripset. Ennen käytin usein myös huulipunia, mutta nyt koronavuosien myötä se on arkena jäänyt. En osaa yhtään tehdä silmämeikkiä itselleni, olisi kiva oppia!

Millainen hiustyyppi sinulla on ja miten hoidat hiuksiasi? 

Hiukseni ovat luonnostaan aika taipuisat ja vähän kuivat, joten käytän kosteuttavia hiusnaamioita ja -öljyjä hiuksilleni. Hiuksiin jätettävä hoitosuihke on pitkille hiuksilleni ihan ehdoton.


Miten hoidat ihoasi sisäisesti? 

Nukkumalla riittävästi ja syömällä itselleni sopivalla tavalla. Vehnätön ja maidoton ruokavalio sopivat mulle erinomaisesti. Suoliston kunto näkyy myös iholla, joten kun syön itselleni sopivalla tavalla, voi ihonikin hyvin. Joskus se tietysti ärtyy myös stressistä tai jostain muusta, mutta hyvä ruokavalio on tärkeässä roolissa. Myös riittävä vedenjuominen on tärkeää.

Viimeisin luonnonkosmetiikkalöytösi? 

Italialaisen Bioearth-brändin Niasiiniamidi + sinkki -boosteri! Kun ihoon pukkaa näppyä, tämä auttaa kuivattamatta. Lisäksi olen ihastunut Evolven uuteen Hydrate and Protect Facial Cream kosteusvoiteeseen, joka tuntuu sopivan iholleni tosi hyvin. Se on rauhoittava ja imeytyy nopeasti, joten se sopii täydellisesti meikin alle. 


Kuten mainitsinkin, olen alkanut taas tehdä gua shaa säännöllisemmin. Uskon että ihon hieromisella ja gua shaamisella voi vaikuttaa siihen, miltä iho näyttää ja tuntuu – juuri siksihän on niin ihanaa käydä kasvohoidossakin. Silloin vain joku toinen hoitaa hieromisen ja lymfan aktivoinnin. Kiva osata vähän itsekin.


Mitkä tuotteet löytyvät käsilaukustasi? 

Käytän päivän aikana vain huulivoidetta (Laboratoires de Biarritz Alga Cicosa Reparative-huulivoide on loistava kuiville huulille!) ja joskus lisään hieman käsilaukussa mukana kulkevaa mineraalimeikkipohjaa iholle, jos siltä tuntuu. Käsilaukussa on yleensä aina myös Zuiin huulipuna sävyssä Fire, koska sillä saa upgreidattua fiilistä vaikka iltamenoihin sopivaksi, jos tilanne niin vaatii. Olen joskus sipaissut sitä huulien lisäksi myös poskille.

Onko sinulla ihonhoitoon tai meikkaamiseen liittyen jokin salainen pahe tai tapa, jonka sallit itsellesi? 

Näppyjen ja mustapäiden puristelu!


Kauneusmyytti, johon et usko? 

Että öljy tukkisi ihoa. Tai että kasvovesi olisi pelkästään meikinpuhdistuksen viimeistelyä varten.


Jaa joku hyväksi havaittu beauty hack! Itseruskettavat tipat. Käytän Joikin itseruskettavia tippoja iltaisin yövoiteeseen sekoitettuna, yleensä parin päivän välein. Ihoni sävy on tasaisempi ja hehkuvampi.

TILAA UUTISKIRJE

Liittymällä postituslistallemme saat ensimmäisenä tietoa uutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista.