Luonnonkosmetiikka on kosmetiikkaa, jonka raaka-aineet ovat niin luonnollisia kuin mahdollista. Luonnonkosmetiikan valmistuksessa otetaan huomioon myös ympäristöystävällisyys ja eettisyys ja pätevät aina tuotteen valmistuksesta tuotteen hävittämiseen. Luonnonkosmetiikan tunnistat helposti luonnonkosmetiikan sertifikaateista. Luonnonkosmetiikan sertifikaatit valvovat, että tuote täyttää luonnonkosmetiikan kriteerit eli raaka-aineet, eettisyyden ja ympäristöystävällisyyden. Luonnonkosmetiikan sertifikaatteja ovat muun muassa: Ecocert, Cosmos Organic, Soil Association, NaTrue ja BDIH. Kaikki aidon luonnonkosmetiikan kriteerit täyttävät tuotteet eivät kuitenkaan välttämättä ole sertifioituja vaikka täysin sertifiointikriteerit täyttäisivätkin.

Luonnonkosmetiikan valmistuksessa käytetään luonnollisia ainesosia ja pyritään suosimaan luomulaatuisia ainesosia. Raaka-aineet tulee olla myös mahdollisimman vähän prosessoituja. Kaikkia luonnonkosmetiikassa käytettäviä raaka-aineita ei kuitenkaan pystytä valmistamaan luomuna vaikka täysin luonnollisia olisivatkin. Eri sertifiointitahot laskevat tuotteen luomupitoisuudet hieman eri tavalla. Joissain sertifioinneissa vesi lasketaan mukaan tuotteen luomupitoisuutta mitattaessa ja joissain ei. Mikäli vesi lasketaan mukaan on luomupitoisuus tuotteen kokonaismäärästä isompi. Mikäli vettä ei lasketa mukaan on tuotteen luomupitoisuus korkeampi. Yhteistä kuitenkin kaikille luonnonkosmetiikan sertifioinneille on se, että ostaessaan sertifioidun tuotteen, kuluttuja voi olla varma siitä, että tuote on aitoa luonnonkosmetiikkaa. Monia tuotteita mainostetaan kuitenkin aitona luonnonkosmetiikkana vaikka ne eivät sitä ole. Suosittelemme siis aina katsomaan tuoteselosteesta kuinka paljon tuotteessa on luonnollisia ainesosia.

Mikä on helpoin tapa selvittää onko tuote aitoa luonnonkosmetiikkaa vai ei?

Suosittelemme ensimmäiseksi kysymään ammattilaiselta tai valitsemaan verkkokaupan tai liikkeen, joka myy vain luonnonkosmetiikkaa. House Of Organic on luonnonkosmetiikan maahantuoja ja luonnonkosmetiikka verkkokauppa löydät valikoimistamme vain aitoa luonnonkosmetiikkaa. Kaikki kosmetiikkatuotteemme on sertifioitua luonnonkosmetiikkaatai sertifiointikriteerit täyttävää luonnonkosmetiikkaa. Osa brändeistämme ei kuitenkaan halua ostaa kallista sertifiointia vaan antavat tuotteen raaka-aineiden kertoa, että tuote on aitoa luonnonkosmetiikkaa. Useimmilla Yhdysvaltalaisilla brändeillä ei ole sertifiointia vaikka tuotteet ovat täysin luonnollisia. Osa sertifioiduista brändeistä valmistaa myös ei sertifioituja tuotteita, koska kaikkia tuotteita ei pystytä sertifioimaan, mutta ne ovat niin luonnollisia kuin mahdollista. Tällaisia ovat esimerkiksi Avril kynsilakat mainitaan tuotteen tiedoissa.

Kokeile näitä suosituimpia luonnonkosmetiikan tuotteitamme

1) Evolve Organic Beauty Hyaluronihapposeerumi

 • Kosteuttaa ja tasoittaa ihoa
 • Vähentää ryppyjä
 • Tuo eloa ja kimmoisuutta iholle
 •  

  Tutustu seerumiin täältä!

   

  2) Avril Organic ripsiväri – Volume

  • Tuuheuttaa
  • Pitkäkestoinen pysyvyys
  • Sisältää ripsiä helliviä öljyjä

  Tutustu ripsiväriin täältä!

   

  3) BYBI Beauty Bakuchiol Booster

  • Parantaa ihon kuntoa
  • Häivyttää väsymyksen merkkejä
  • Täydellinen tehotuote!

  Tutustu seerumiin täältä!

   

  4) Lily Lolo mineraalimeikkipuuteri SPF 15

  • Tekee ihosta heleän
  • Vegaaninen
  • Kaikille ihotyypeille

  Tutustu meikkipuuteriin täältä!

   

  5) WHAMISA Toner Deep Rich -kasvovesi

  • Syväkosteuttava kasvovesi
  • Kirkastaa ja suojaa ihoa
  • Supistaa ihohuokosia

  Tutustu kasvoveteen täältä!

   

  6) Evolve - Sunless Glow, kevyesti itseruskettava vartalovoide

  • Kevyesti itseruskettava
  • Kosteuttaa ja elävöittää ihon sävyä
  • Ei tahraa!

  Tutustu vartalovoiteeseen täältä!

   

  7) Zuii Organic Lux Lipstick -huulipuna

  • Vegaaninen
  • Kosteuttaa ja suojaa huulia
  • Intensiiviset sävyt

  Tutustu huulipunaan täältä!

   

  Luonnonkosmetiikan raaka-aineet

  Luonnonkosmetiikka valmistetaan aina käyttäen mahdollisimman paljon luonnollisia- ja luomuraaka-aineita. Luonnonkosmetiikka voi sisältää luonnollisia kasviöljyjä- ja vahoja, kasviuutteita, eteerisiä öljyjä, jauhettuja superfoodeja, mineraaleja (mineraalimeikit kuten Everyday Minerals) ja savea. Luonnonkosmetiikka ei kuitenkaan aina ole vegaanista kosmetiikkaa ja saattaa sisältää myös eläinperäisiä ainesosia kuten mehiläisvahaa, lanoliinia (lampaan villarasva), hunaja tai maitoa. House Of Organic verkkokaupan tuotteiden tuotetiedoissa on aina maininta mikäli tuote on vegaaninen. Luonnonkosmetiikka voi sisältää myös raaka-aineita, joiden käytöstä luonnonkosmetiikassa ei ole saatavilla tarpeeksi tietoa. Tällaisia raaka-aineita voivat olla esimerkiksi: Superfoodjauheet, pakurikääpä yms.

   

  Ovatko mineraalimeikit luonnonkosmetiikkaa?

  Mineraalimeikit ovat viimeaikoina kasvattaneet suosiotaan ihmisten keskuudessa. Mineraalimeikit ovat kevyitä iholla ja jättävät ihon luonnollisen näköiseksi. Monet mineraalimeikkibrändit mainostavat tuotteidensa olevan puhdasta luonnonkosmetiikkaa, mutta eivät välttämättä todellisuudessa sitä kuitenkaan ole. Monien mineeraalimeikkibrändien tuotteet sisältävät muun muassa eläinperäistä karmiinia, bismuth oxychloridea, petroleumia (mineraali-öljy), parafiinia (mineraaliöljy), natriumlauryylisulfaattia (sodium lauryl sulphatea, SLS, aiheuttaa ihoärsytystä, haitallinen ympäristölle), hajusteita tai EDTA:ta (haitallinen ympäristölle).

  Puhtaat mineraalimeikit sisältävät vain puhtaita maassa esiintyviä mineraaleja. Lisäksi niihin on voitu lisätä esimerkiksi jojobaöljyä tai jojoba estereitä tuomaan pehmeyttä ja kosteuttavuutta. House Of Organicin valimoista löydät tämän hetken suosituimmat ja puhtaimmat Everyday Minerals mineraalimeikit. Everyday Minerals mineraalimeikit ovat aitoa puhdasta mineraalikosmetiikkaa, joka hoitaa ihoa ja antaa sen hengittää. Mineraalimeikit sopivat erityisen hyvin herkälle iholle.

  Mineraalimeikkien raaka-aineena käytetään Mica mineraalia. Valitettavasti noin 60% maailman kosmetiikassa käytettävästä micasta ja talkista (joita käytetään kaikissa kosmetiikkayrityksissä luomivärien ja monien muiden kosmetiikkatuotteiden valmistukseen) tulee Intiasta, jossa käytetään paljon lapsityövoimaa. Everyday Mineralsin raaka-aineita ei koskaan hankita Intiasta.

  Luonnonkosmetiikan kielletyt raaka-aineet?

  Luonnonkosmetiikassa sallitaan pieni määrä synteettisiä raaka-aineita. Sallitut synteettiset raaka-aineet ovat mietoja elintarviketeollisuudessa käytettäviä raaka-aineita. Luonnonkosmetiikassa kiellettyjen raaka-aineiden lista on kuitenkin todella pitkä, koska useimpinen synteettisten raaka-aineiden kohdalla emme edes tiedä miten ne vaikuttavat terveyteemme. Miksi siis sallia raaka-aineita joista emme tiedä tarpeeksi? Suomessa luonnonkosmetiikan kriteereitä on määrittänyt Pro Luonnonkosmetiikka Ry. Yhdistys on tehnyt listauksen luonnonkosmetiikan kielletyistä aineista.

  Nämä aineet ovat kiellettyjä luonnonkosmetiikassa

  • Synteettisiä hajusteita, väriaineita tai rasvoja.
  • Synteettisiä säilöntäaineita (esim. parabeenit, 2-bromo-2nitropropane-1,3-diol, DMDM Hydantoin, Imidazolidinyl Urea, Methyldibromo Glutaronitrile)
  • Maaöljyperäisiä raaka-aineita (esim. Paraffinum Liquidum, Petrolatum)
  • PEG- ja PPG-yhdisteitä
  • Alkyylisulfaatteja (esim. Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth Sulfate)
  • Synteettisiä antioksidantteja (esim. BHT, BHA)
  • Synteettisiä UV-filttereitä (esim. Benzophenone-yhdisteet, Ethylhexyl Methoxycinnamate, PABA
  • Eläinkollageenit ja eläinperäiset raaka-aineet, joiden vuoksi eläin on jouduttu tappamaan tai eläimelle on muulla tavalla aiheutettu kärsimystä.
  • Flataatit

  (Lähde:Pro Luonnonkosmetiikka ry)

  Mikä on luonnonkosmetiikkaa ja mikä luomukosmetiikkaa?

  Luomukosmetiikaksi voidaan kutsua tuotetta joka sisältää vähintään 95 % luomuviljeltyjä raaka-aineita. Aito luonnonkosmetiikka ei siis välttämättä ole kuitenkaan luomukosmetiikkaa. Luonnonkosmetiikan tuotteet kuten esimerkiksi kosteusvoiteet ja shampoot tarvitsevat pelkkien kasviöljy ja muiden raaka-aineiden lisäksi myös pintajännitystä poistavia raaka-aineita ja emulgaattoreita, jotka eivät voi olla luomua. Luonnonkosmetiikassa käytettävät emulgaattorit, pintajännitystä poistavat ja hankaavat aineet eivät esiinny luonnossa sellaisenaan vaan ne on valmistettava laboratoriossa. Luonnonkosmetiikassa näiden aineiden valmistukseen käytetään kuitenkin luonnollisia raaka-aineita kuten sokereita ja kasviöljyjä (mm. kookosöljy). Tästä syystä markkinoilla on melko vähän puhdasta luomukosmetiikkaa, koska kosteusvoidetta ja shampoota on hankala valmistaa täysin luomusti. Täysin luomulaatuista kosmetiikkaa voivat kuitenkin olla kylmäpuristetut ihoöljyt esim. Arganöljy tai risiiniöljy.

  Lue täältä lisää mitä on luomukosmetiikka

   

  Miten hyödyt käyttämällä luonnonkosmetiikkaa?

  Aito luonnonkosmetiikka on aina ekologisin valinta. Valmistus tapahtuu aina ympäristöystävällisesti ja mahdollisimman vähän luontoa kuormittavasti. Käyttämällä luonnonkosmetiikkaa tuet kestävää kehitystä ja luomuviljelyä maailmassa. Luonnonkosmetiikkaa ei koskaan testata eläimillä, ei lopputuotetta eikä tuotteen raaka-aineita. Vaikka luonnonkosmetiikka voikin sisältää eläinperäisiä ainesosia on ne kuitenkin tuotettu eläimiä kunnioittaen ja vahingoittamatta. Luonnonkosmetiikan sertifikaatit itsessään kieltää eläinkokeet, jonka takia harva luonnonkosmetiikan brändi kuuluu lisäksi Animalian eläinkokeettomuuslistalle. Brändit eivät halua maksaa erikseen Animalian listasta, koska sertifikaatti ja luonnonkosmetikaan kriteerit itsessään kieltävät eläinkokeet.

  Luonnonkosmetiikka on todistetusti tehokkaampaa kuin synteettisistä raaka-aineista valmistettu kosmetiikka. Tavanomaisen synteettisen kosmetiikkatuotteen suurin osa on voidepohjaa. Iho ei pysty juurikaan hyödyntämään synteettisen kosmetiikkatuotteen voidepohjaa, joten ihoon oikeasti vaikuttavia raaka-aineita on hyvin vähän. Miksi emme siis tarjoisi vain parasta ihollemme? Luonnonkosmetiikassa taas voidepohjassa käytetään vettä + kasviöljyjä tai pelkästää kasviöljyjä, joita iho pystyy hyödyntämään. Kasvien solurakenne on samankaltainen kuin ihon solurakenne, joten iho pystyy hyödyntämään kasvien sisältämiä aktiiviaineita. Normaalisti voidepohjan osuus tuotteen painosta on noin 80%, joten mikäli haluat tehokasta kosmetiikkaa niin suosittelemme valitsemaan luonnonkosmetiikan.

  Voit ostaa aitoa luonnonkosmetiikka Suomen suurimman luonnonkosmetiikan valikoiman omaavasta luonnonkosmetiikan verkkokaupasta

  Onko luonnonkosmetiikka yhtä testattua ja turvallista? Voiko lapset ja raskaana olevat käyttää luonnonkosmetiikkaa?

  Luonnonkosmetiikka turvallisuus varmistetaan tarkoin valvoituin turvallisuustestein. Luonnonkosmetiikan valmistusta säätelevät täysin samat lait kuin minkä tahansa kosmetiikan valmistusta. Tuotetta ei siis voi saattaa myyntiin ennen kuin asiaankuuluvat turvallisuustestit on tehty. Kaikki Suomessa myytävä luonnonkosmetiikka on siis täysin turvallista ja sanoisimmeko jopa turvallisempaa kuin tavanomainen synteettisistä raaka-aineista valmistettu kosmetiikka. Luonnonkosmetiikka on paras ja turvallisin vaihtoehto myös lapsille ja raskaanaoleville. Lapsen iho on todella ohut, eikä ihon aineenvaihdunta ole yhtä kehittynyt kuin aikuisen iho. Tästä syystä kannattaa valita luonnonkosmetiikan tuote, joka ravitsee ja hoitaa vauvan ja lapsen ihoa ja antaa ihon hengittää. Näin ihon omat suojamekanismit kehittyvät parhaiten.

  Osta turvallista luonnonkosmetiikka luonnonkosmetiikan verkkokaupasta

  Luonnonkosmetiikka on myös hyvä vaihtoehto raskaanaoleville. Luonnonkosmetiikka ei sisällä mitään sikiölle haitallisia raaka-aineita esim. muovijohdannaisia, parabeeneja, mineraaliöljyjä yms. Luonnonkosmetiikka sisältä eteerisiä öljyjä, joiden käyttöä sellaisenaan ei suositella raskaana oleville. Valmis luonnonkosmetiikkatuote sisältää kuitenkin niin vähän eteerisiä öljyjä, jotta siitä ei ole mitään haittaa raskaana oleville.

  Katso täältä luonnonkosmetiikan suosituimmat tuotesarjat.

  Suomen suurin luonnonkosmetiikan ale järjestetään 4 kertaa vuodessa. Katso täältä seuraavat luonnonkosmetiiikkapäivät

  TILAA UUTISKIRJE

  Liittymällä postituslistallemme saat ensimmäisenä tietoa uutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista.