Kasvivärjäys – näin onnistut hiusten luonnollisessa värjäämisessä kotona

Kasvivärjäys – näin onnistut hiusten luonnollisessa värjäämisessä kotona

Kasvivärjäys kotioloissa voi olla helppoa, edullista ja hauskaa! Ota kotikasvivärjäyksen perusteet haltuun kanssamme ja loihdi unelmiesi luonnollisen vivahteikkaat hiukset kotona.

Parhaat luonnonkosmetiikan huulipunat: Löydä uusi suosikkipunasi bestsellereistä Luet nyt Kasvivärjäys – näin onnistut hiusten luonnollisessa värjäämisessä kotona 4 minuuttia Seuraava Tulossa! Ilmainen webinaari kasvivärjäyksestä kotona

Upeaa! Kasvivärit ovat herättäneet mielenkiintosi ja olet ottanut ensimmäisen askeleen kohti kasvivärjäyksen kokeilemista.

Muutoshalu on liikkeelle paneva voima, mutta muina hosuleina kasvivärjäykseen ei kannata lähteä. Innostuksen kipinän herättyä kannattaa kasvivärjäystä hieman tutkia, koska markkinoilla olevilla kasviväreillä on eroja, ja syistä eniten: hiuksesi ovat uniikit.

Olet kuitenkin oikeassa paikassa. Tässä artikkelissa autamme sinua ottamaan kasvivärjäyksen alkeet haltuun, jotta myös sinä voit luottavaisin mielin tarttua kasviväreihin ja onnistua kasvivärjäyksessä kotona.

 

Nappaa kasvivärjäyksen perusasiat haltuun ennen värjäystä

Ennen kasvivärjäystä sinulla on hyvä olla ymmärrys 1) oman hiusten laadusta ja kunnosta – ovatko hiukset käsitellyt ja huokoiset vai sileät ja hyvinvoivat 2) omasta luonnollisesta pohjaväristä – onko niissä luonnostaan lämpimiä tai punertavia vivahteita, sekä 3) tavoite lopputuloksesta.

Kasvivärien kanssa on mahdollista rakentaa suuriakin lopputuloksia, mutta me suosittelemme kotivärjääjiä kasvivärjäämään hiuksia lähellä omaa luonnollista sävymaailmaa ja ylläpitämään hiusten sävyä, kiiltoa ja hyvinvointia kasviväreillä kotona. Mikäli kaipaat isompaa muutosta hiuksissa, suosittelemme ekokampaajaa, jolla on värioppi, kasvivärit ja hiusoppi hallussa.

Näin onnistut kotivärjäyksessä, luonnollisesti

Oikean kasvivärisävyn valinta

Kasviväri on aina suhteellinen hiustesi omaan luonnolliseen sävyyn. Hiusten pohjasävy on kuin maalauksen pohjustus, josta värit heijastuvat. Kasviväri ei läpivärjää hiusta vaan lopputulos syntyy hiuksen pinnalla, hiusta hoitaen. Tästä syystä omien hiusten kaunis vivahteikkuus toistuu myös värjätyssä hiuksessa.

On hyvä osata silminnähden arvioida taittaako omien hiusten sävymaailma kylmään vai lämpimään, onko hiuksissa enemmän keltaisuutta kuin punaisuutta ja millä tummuuden asteella liikutaan.

Laadukkailla Cultivator ́s kasviväreillä saat loihdittua hiuksiisi hehkuvan punaisia, kylmiä syviä ruskeita, intensiivisiä ja lämpimiä ruskean sävyjä, vaaleita sävytyksiä ja kirkastuksia sekä joillakin kasviväreillä jopa erikoisempia sävyjä, kuten sinistä ja tummaa violettia tai vaaleisiin hiuksiin jopa pastellin kaltaista mansikan punaista. Lisäksi Cultivator ́s kasvihiusväreissä on aina mukana aloe veraa, joka tuo hiuspohjalle kosteutta ja hiuksiin hoitavuutta ja kiiltoa.

Huomioi valinnassasi nämä seikat:

1) Määritä oma hiustesi luonnollinen sävy. Ovatko hiuksesi kylmät vai lämpimät, onko niissä millaista luonnollista pigmenttipitoisuutta.

2) Valitse väri peilaamalla sitä omaan luonnolliseen, jo olemassa olevaan hiustensävyyn.

3) Aseta tavoite värjäyksen lopputulokselle. Huomioi hiusten kunto: huokoiseen ja käsiteltyyn hiukseen kasviväri tarttuu lujemmin ja toistuu tummempana. Voimakkaasti käsitellyille hiuksille suosittelemme valitsemaan toivomaasi lopputulosta astetta vaaleamman kasvivärisävyn.

Esivalmistele syväpuhdistamalla hiukset

Tärkeintä kasvivärin tarttumisen kannalta on, että mahdolliset kalvonmuodostajat ja niiden kertymät ”siivotaan” pois hiuksista. Valmista hiuksesi värjäysprosessiin syväpuhdistamalla hiukset siihen tarkoitetulla shampoolla. Tämä on huipputärkeää, etenkin jos olet käyttänyt tai käytät synteettisiä hiustenhoitotuotteita ja hiuslakkaa. BRUNS Productsin syväpuhdistava shampoo on maailman paras shampoo tarkoitukseensa.

Vihje: Kurkkaa mitä muut ovat kysyneet meiltä. Sieltä se voitto löytyy! 

Tehokkaan syväpuhdistuksen teet myös savipesulla. Sekoita 1-2 rkl valitsemaasi BRUNS Products savinaamiota, 1 tl shampoota ja tilkka lämmintä vettä. Anna seoksen vaikuttaa hiuksissa 10 minuuttia ja huuhtele huolellisesti.

Tutustu: Luonnonkosmetiikan hiustuotteet kasvivärjäyksen tueksi

Vaalennetuille hiuksille suosittelemme kasvivärjäyksen aloittamista puhtaalla neutraalilla hennalla (Cassia), koska se on ”väritön” ja paikkaa hiusta tehokkaasti hiusta tummentamatta. Vaurioitunut hius on kuin reikäjuusto, jonka paikkaamiseen hienojakoiset kasvipartikkelit ovat parhaita. Mikäli hius on kuiva ja vaurioitunut, eli kuin avonainen käpy, se myös imee itseensä kaiken eli tummenee helposti. Esikäsittely Cassialla ennaltaehkäisee kasvivärisävyn voimakasta imeytymistä ja haluttua tummempaa lopputulosta.

Mikäli hius ei kaipaa esihoitoa, voit syväpuhdistuksen jälkeen hypätä suoraan kasvihiusvärjäyksen valitsemallasi kasvisävyllä.

Tartu toimeen ja tee kasvivärjäys kotona

Nyt sinulla on valittuna omille hiuksillesi ja tavoitesävyysi pohjautuva kasvivärisävy ja olet esikäsitellyt hiuksesi.

Sekoita Cultivator´s kasvivärijauhe lämpimään veteen. Yksi pakkaus sisältää neljä kasviväripussia – tarvitsemasi määrä riippuu hiustesi pituudesta ja paksuudesta. Lyhyille hiuksille riittää yksi pussi, kun taas pitkille ja paksuille hiuksille suositus on neljä pussia. Sekoita, kunnes massa on sileää. Tavoittele kermaista, lähes vanukasmaista koostumusta, joka on samaan aikaan helppo levittää, mutta ei valu hiuksista.

Tee hiuksiin ristipääjako ja levitä kasvivärimassa esivalmisteltuihin pyyhekuiviin hiuksiin, tyvestä latvaan osio kerrallaan, Cultivator ́s kasviväripaketin ohjeiden mukaan. Anna kasvivärin vaikuttaa hiuksissa pakkauksen mukana tulleen värjäysmyssyn alla 30-90 minuuttia. Huuhtele lopuksi pelkällä vedellä.

Anna kasvivärin tekeytyä

Kasviväri tekeytyy hiuksissa 48h värjäämisen jälkeen, jonka aikana on tärkeää olla pesemättä hiuksia. Kasviväri muuntuu, pehmenee ja syvenee hiuksissa. Välittömästi värjäämisen jälkeen hiuksissa mahdollisesti esiintyvät vihertävät sävyt (mikäli kasvivärisekoitus sisältää indigoa) häviävät. Vasta kahden vuorokauden kuluttua näet lopullisen tuloksen. Jännitys palkitaan: lopputulos on upea luonnollinen ja vivahteikas!

Nyt sinulla on kasvivärjäyksen alkeet hallussasi ja olet valmis aloittamaan!

Valitse oma sävysi Cultivator´s kasvivärivalikoimasta

TILAA UUTISKIRJE

Liittymällä postituslistallemme saat ensimmäisenä tietoa uutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista.