Tee kuukautisistasi mahdollisimman mukavat: näin käytät Nomai-kuukuppia

Tee kuukautisistasi mahdollisimman mukavat: näin käytät Nomai-kuukuppia

Oletko harkinnut kuukupin käyttöä? Se kannattaa! Ekologinen Nomai-kuukuppi on ammattilaisten suunnittelema, testiryhmän rakastama ja mukavuudessaan ylivoimainen – simply superb, period. Näin pääset alkuun kuukupin koon valinnassa ja käytössä.
Kylppärin kaapilla – Emmin tasapainottava ihonhoitorutiini rasvaiselle ja sekaiholle Luet nyt Tee kuukautisistasi mahdollisimman mukavat: näin käytät Nomai-kuukuppia 6 minuuttia

Ammattilaisten suunnittelema, testiryhmän rakastama

Nomai syntyi, koska asiat voi tehdä paremmin – sinun ei tarvitse sietää epämukavuutta. Niiden asioiden, jotka ovat lähellä kehoasi ja ihoasi, on oltava arvoisiasi: luotettavia, turvallisia ja miellyttäviä käyttää.

Kaikki sai alkunsa suomalaisen gynekologin havaitsemasta tarpeesta asiakastyössään. Monet kertoivat haasteista ja epämukavuudesta käyttämänsä kuukupin kanssa. Gynekologi päätti muuttaa asian, sillä kenenkään ei tulisi sietää epämukavuutta.

Henkilö istuu lattialla mustan Nomai-kuukupin vieressä.

Projektin alussa oli selkeä visio - markkinoille tulisi kehittää aivan uudenlainen kuukuppi, jonka jokainen yksityiskohta olisi mietitty lääketieteen ja kohdullisen anatomian näkökulmasta parhaalle mahdolliselle tasolle. Tavoitteena oli tehdä Nomai-kuukupista käyttömukavampi, luotettavampi ja laadukkaampi kuin yksikään tällä hetkellä markkinoilla olevista kuukupeista.

Nomai-kuukupin muotoa ja materiaalin pehmeyttä hiottiin yhdessä lähes satahenkisen testiryhmän kanssa. Testikäyttäjäryhmässä oli mukana erilaisen kupin käyttötaustan omaavia henkilöitä. Lopulta löytyi versio, joka sai testikäyttäjiltä parhaan palautteen. Ne, jotka olivat käyttäneet kuukuppia jo aikaisemmin, arvioivat Nomai-kuukupin olevan käytössä muita vaihtoehtoja mukavampi.

Siksi Nomai-kuukuppi on sekä meidän että asiakkaidemme rakastama!

Katso tästä koko Nomai-valikoima.

Henkilö pitää rennosti punaista Nomai-kuukuppia kädessään

Miksi Nomai-kuukuppi?

Nomai-kuukuppi on kestokuukautissuoja, joka on ekologinen ja käytössä edullinen kuukautissuojavaihtoehto. Se on suunniteltu yhdessä kuukupin käyttäjien kanssa vankkaan lääketieteelliseen osaamiseen ja kohdun anatomian ymmärrykseen nojaten.

Nomai-kuukupin pehmeyden, kapean alaosan ja sileän pinnan ansiosta se on käytössä huomaamaton eikä paina virtsarakkoa tai ärsytä emättimen herkkiä limakalvoja.

Useat Nomai-kuukuppia kokeilleet kuukupin käyttäjät ovat kertoneet, etteivät he ole tienneet, että kuukupin käyttö voisi tuntua näin mukavalta.


Nomai-kuukupin ylivoimaiset ominaisuudet ovat:

🌸 Saatavilla kolme eri kokoa. Olemme kaikki erilaisia, upeita yksilöitä, ja useampi eri koko auttaa löytämään itselle istuvimman kuukupin.

🌸 Erittäin pehmeä materiaali ja ainutlaatuinen muotoilu asettuu miellyttävästi, jokaisen yksilöllistä anatomiaa mukaillen. Pehmeytensä ansiosta se on helpompi asettaa ja poistaa sekä ehkäisee ohivuotoja.

🌸 Sileä pinta ei ärsytä herkkiä limakalvoja ja on hygieeninen, sillä sileä pinta on helppo puhdistaa.

🌸 Helmistä muotoiltu antenni, joka on uniikin muotoilunsa ansiosta tarvittaessa helppo lyhentää.

Henkilö pitää naureskellen kädellä ojentamaansa kirsikkaa hampaittensa välissä.

Näin valitset oikean koon Nomai-kuukupeista

Nomai-kuukuppia on saatavilla kolmessa eri värissä ja koossa:

🖤 Light on tilavuudeltaan 23 ml. Jos olet nuori, kuukautisesi ovat juuri alkaneet, sinulla on niukka kuukautisvuoto tai tamponin käyttö ei ole sinulle mieleistä, Light kuukuppi on valintasi. Se sopii erityisesti uusille kuukupin käyttäjille.

🖤 Medium on tilavuudeltaan 32 ml. Jos olet aiemmin tottunut käyttämään tamponeja ja vuotosi on kohtalaista tai runsasta, Medium kuukuppi on oiva keskitien kulkija. Medium-koon kuukuppi sopii useimmalle kuukupin käyttäjälle.

🖤 Heavy on tilavuudeltaan 41 ml. Erittäin runsaaseen vuotoon sopii parhaiten Heavy kuukuppi. Heavy-koon kuukupin suurta kokoa ei kannata säikähtää, sillä kuukupin materiaali on erittäin pehmeää ja taipuisaa, joten se asettuu helposti paikalleen eikä koostaan huolimatta tunnu ikävältä.

Voit halutessasi käyttää niukemman vuodon päivinä pientä kuppikokoa ja runsaamman vuodon päivinä suurempaa kuppia.

Katso tästä kaikki Nomai-kuukupit.

Vaaleanpunaisiin vaatteisiin pukeutunut henkilö pitää punaista kuukuppia käsissään.

Ota kuukupin käyttö haltuun

Kuukupin käyttö, aivan kuten mikä tahansa muukin uusi asia, voi vaatia alkuun hieman harjoittelua. Ei kuitenkaan syytä huoleen, sillä me autamme sinut alkuun! Kun kuukupin käytön kerran oppii, ei paluu vanhaan enää houkuta.

 Piirtämällä havainnollistettu minimalistinen kuva käsien pesusta.

1 – Kuukupin käytön aloittaminen. Keitä kuukuppia väljässä vedessä 10 minuuttia ennen ensimmäistä käyttökertaa, sekä aina kuukautisten alkaessa ja päättyessä. Voit myös käyttää Nomai Sterilointiastiaa, jolla kuukupin sterilointi tapahtuu kätevästi mikrossa! Muista pestä kätesi ennen kuukupin käsittelyä.

Piirtämällä havainnollistettu minimalistinen kuva Nomai-kuukupin taittelusta niin sanottuun sydäntaittelu- tai C-taittelumuotoon.

2 – Kuukupin taittelu. Jotta kuukupin asettaminen emättimeen olisi mahdollisimman helppoa, taittele se tiiviiksi paketiksi. Yleisimmät taittelutekniikat ovat ns. sydäntaittelu, simpukkataittelu ja kolmiotaittelu. Kokeile rohkeasti erilaisia tapoja äläkä lannistu, jos et heti onnistu. Kokeilemalla löydät itsellesi sopivimman taittelutekniikan.

Piirtämällä havainnollistettu minimalistinen kuva kuukupin asettamisesta emättimeen.

3 – Kuukupin asettaminen paikoilleen. Tarkista ensin, että kuukupin yläosan ilmareiät ovat avoinna. Pyri olemaan mahdollisimman rentona. Yleisimmin kuukuppi asetetaan paikoilleen wc-pöntöllä istuen, pienessä kyykkyasennossa tai toinen jalka wc-istuimen kannen päälle nostettuna. Varsinkin alussa asettamista voi helpottaa esimerkiksi vedellä tai vesipohjaisella liukuvoiteella.

Pidä kuukuppi napakasti taiteltuna ja vie se kaulus edellä koko pituudeltaan emättimeen. Kun kuukuppi on auennut hyvin, sen pohja tuntuu pyöreähköltä. Jos kuukuppi ei ole auennut kunnolla, ota kupin pohjasta kiinni ja pyöräytä sitä esimerkiksi 180 astetta ympäri. Voit myös vetää kuukuppia ensin antennista hieman alaspäin, pyöräyttää sitä ja sen jälkeen työntää kuukupin jälleen paikalleen.

Piirtämällä havainnollistettu minimalistinen kuva, jossa kuukuppi aukeaa emättimessä täysin symmetriseen muotoon.

4 – Kuukupin käyttäminen. Nomai-kuukupin antenni ei saa jäädä emättimen ulkopuolelle. Jos antenni tuntuu epämukavalta, voit lyhentää sitä tai poistaa sen kokonaan saksilla leikkaamalla. Varo kuitenkin vaurioittamasta kuukupin pohjaa. Kun Nomai-kuukuppi on asetettu paikoilleen oikein, sen pitäisi tuntua huomaamattomalta ja mukavalta.

Piirtämällä havainnollistettu minimalistinen kuva Nomai-kuukupin käyttöajasta, joka on enimmillään 12 tuntia.

5 – Kuukupin käyttöaika. Kuukupin tyhjennysväli riippuu vuotosi määrästä. Runsaina vuotopäivinä voit joutua tyhjentämään kuukupin 2–4 kertaa, mutta muulloin pelkkä aamuin illoin tyhjennys saattaa riittää. Tyhjennä kuukuppi kuitenkin vähintään 12 tunnin välein.

Piirtämällä havainnollistettu minimalistinen kuva kuukupin poistamisesta.

6 – Kuukupin poistaminen. Kuukuppia poistaessasi pyri rentouttamaan kehosi ja mielesi. Voit joko istua wc-istuimelle, nostaa jalkasi wc-istuimen kannen päälle tai asettua kyykkyasentoon. Kun olet valmis, työnnä ensin sormesi emättimeen ja purista kuukupin pohjaa. Voit myös liu’uttaa sormeasi kuukupin kylkeä pitkin, jolloin se antaa periksi ja alipaine kuukupin sisältä poistuu.

Työnnä kuukuppia sen jälkeen lantionpohjan lihaksillasi kohti
emättimen suuaukkoa samaan tapaan kuin wc:ssä käydessäsi. Ohjaa kuukuppia samalla sormillasi emättimestä ulos. Kuukupin antennin tarkoitus on johdattaa sinut kuukupin luo ja siitä voikin ottaa pientä tukea kuukuppia poistaessa. Kupin antennista ei kannata vetää, sillä se voimistaa kupin alipainetta ja pitää kupin tiiviimmin paikoillaan. Myös poistaminen  voi vaatia muutaman harjoituskerran ennen kuin löydät itsellesi parhaan tekniikan, ja pian kuukupin asettaminen ja poistaminen tuntuukin jo hyvin helpolta.

Piirtämällä havainnollistettu minimalistinen kuva, jossa kuukuppiin kerääntynyt kuukautisvuoto kaadetaan pois.

7 – Kuukupin tyhjentäminen ja huuhtelu. Tyhjennä kuppi joko wc-pönttöön tai lavuaariin ja huuhtele se. Huuhtelu kannattaa aloittaa kylmällä vedellä, sillä tämä estää kupin värjäytymisen. Voit käyttää huuhteluun myös mietoa, hajusteetonta, öljytöntä puhdistusainetta, kuten Nomai Cup Wash-puhdistusgeeliä. Jos wc-tiloissa ei ole lavuaaria, voit myös pyyhkiä kuukupin kuukupeille tarkoitetulla puhdistusliinalla. Tarkista puhdistuksen yhteydessä, että kupin yläosassa olevat ilmareiät ovat kokonaan auki ja puhtaat.

Piirtämällä havainnollistettu minimalistinen kuva kuukupin puhdistamisesta: pese ja keitä käytön jälkeen.

8  Kuukupin puhdistaminen ja säilyttäminen. Kun kuukautiset ovat ohi, steriloi kuukuppi keittämällä sitä noin 10 minuuttia väljässä vedessä tai Nomai sterilointiastiassa ja halutessasi pese se Nomai Cup Wash -puhdistusgeelillä. Sen jälkeen anna kuukupin kuivua ilmavasti ja lopuksi sujauta Nomai-kuukuppi sille tarkoitettuun hengittävään puuvillaiseen säilytyspussiin, jonka saat Nomai-kuukuppisi mukana. Pussi suojaa kuukuppiasi, ja se kulkee kätevästi mukanasi, kun seuraavat kuukautisesi alkavat lähestyä.

 

TILAA UUTISKIRJE

Liittymällä postituslistallemme saat ensimmäisenä tietoa uutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista.