Sisältääkö luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet nanopartikkeleita?

Sisältääkö luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet nanopartikkeleita?

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää muuttuneista pakkausmerkinnöistä!
Tee kuukautisistasi mahdollisimman mukavat: näin käytät Nomai-kuukuppia Luet nyt Sisältääkö luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet nanopartikkeleita? 3 minuuttia

Olemme havainneet huolestunutta keskustelua luonnonkosmetiikan aurinkovoiteiden inci- ja pakkausmerkinnöistä, jotka ovat aiheuttaneet epäselvyyttä ja huolta aurinkovoiteiden sisältämistä ainesosista. Erityisesti nanopartikkelien maininta (nano) on herättänyt kysymyksiä siitä, sisältääkö luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet nanopartikkeleita.

Voit olla huoletta: valikoimamme aurinkovoiteiden sisältöön ei ole tullut muutoksia nanopartikkelien osalta, eivätkä valikoimamme aurinkovoiteet sisällä nanopartikkeleita. Voit kuitenkin törmätä (nano)-merkintään joidenkin aurinkovoiteiden pakkausmerkinnöissä mineraalipartikkeleiden mittaustavan muutoksesta johtuen.

Tässä kaikki mitä sinun tulee tietää muuttuneesta mittaustavasta ja uusista pakkausmerkinnöistä:

Mikä on muuttunut?

Löydät House of Organic -valikoimasta useita aurinkovoidesarjoja, joista suosituimpia ovat ranskalaiset Laboratoires de Biarritzin Alga Maris -aurinkovoiteet

Käsillä oleva muutos liittyy Ranskassa käytettävästä aurinkovoiteiden mineraalifilttereiden mittaustavan muutoksesta, jonka myötä erityisesti ranskalaisten aurinkovoiteiden, kuten Laboratoires de Biarritzin, pakkausmerkinnöissä voi tulevaisuudessa havaita merkinnän (nano). Laboratoires de Biarritz Alga Maris- aurinkovoiteiden sisältämät mineraalifiltterit, titaanidioksidi ja sinkkioksidi, eivät ole muuttuneet ja ovat edelleen yhtä turvallisia ja tehokkaita kuin ennenkin.

Miksi merkinnät muuttuivat?

Muutokset pakkausmerkinnöissä johtuvat Ranskan mineraalifilttereiden mittaustavan muutoksista. Tuotteiden sisältö on pysynyt ennallaan.

Mineraalifiltterit, kuten sinkkioksidi ja titaanidioksidi, ovat olleet pitkään käytössä luonnonkosmetiikan fysikaalisissa aurinkovoiteissa niiden erinomaisten suojausominaisuuksien vuoksi.

Fysikaaliset mineraalisuojat muodostuvat sekä yhdistetyistä että pinnoitetuista mineraalipartikkeleista, joiden partikkelikoko ylittää nanopartikkeleille määritellyt raja-arvot. Partikkelit ovat stabiileja ja esiintyvät sellaisenaan sekä valmiissa tuotteessa että iholla.

Aiemmin käytetyssä mittaustavassa mineraalipartikkeleiden koko on mitattu niiden tuotteessa luontaisesti esiintyvässä muodossa ja koossa. Nyt käyttöönotetussa mittaustavassa fysikaalisten aurinkovoiteiden mineraalipartikkelit hajoitetaan keinotekoisessa prosessissa. Hajottamisen jälkeen koostumuksesta mitattavaksi valitaan pienimmät havaittavissa olevat partikkelikoot, joista pienin mitta määrittää (nano)-merkinnän käytön.

Uuden mittaustavan myötä (nano)-merkintä on pakollinen kaikissa UVA- ja UVB-suojan antavissa fysikaalisissa aurinkovoiteissa Ranskassa. Koska mm. Laboratoires de Biarritz on ranskalainen kosmetiikkavalmistaja, saatat törmätä merkintään myös Alga Maris -aurinkovoiteiden inci- tai pakkausmerkinnöissä.

Muutokset mittaustavassa eivät ole EU-tason käytäntöjä, minkä vuoksi (nano)-mainita ei ole pakollinen Ranskan ulkopuolella. Tästä syystä törmäät merkintään vain satunnaisesti.

Laboratoires de Biarritzin valmistamat Alga Maris -aurinkovoiteet eivät sisällä nanopartikkeleita

Laboratoires de Biarritzin Alga Maris -aurinkovoiteissa ja muiden valikoimamme aurinkovoiteiden koostumuksissa käytetyt mineraalipartikkelit eivät ole muuttuneet eivätkä tuotteet sisällä EU-määritelmän mukaisia nanopartikkeleita. Osana uutta mittaustapaa tapahtuvaa keinotekoista hajoamista ei ole havaittu tuotteissa luonnostaan, eikä niille altistu kyseisiä aurinkovoiteita käytettäessä.

Vaikka pakkausmerkintöjen käytäntöön on tullut muutoksia, ovat tuotteet sekä niiden turvallisuus säilyneet ennallaan. Voit huoletta jatkaa aurinkovoidesuosikkisi käyttöä kuten ennenkin ja siten huolehtia ihoterveydestäsi UV-säteilyltä suojautumalla.

Aurinkovoiteen käyttäminen kannattaa aina!

 

Katso suosituimmat luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet tästä.


Lue myös: Paras aurinkovoide - suojaa iho luonnonkosmetiikan suosikkituotteilla

Askarruttaako jokin aurinkovoiteiden, niiden merkintöjen ja mittaustavan suhteen? Voit aina olla yhteydessä meihin asiakaspalvelumme kautta info@houseoforganic.fi. Asiantuntijamme auttavat sinua ilomielin!