Talvi-ihonhoito

Talvi-ihonhoito

Talvi on pikkuhiljaa muuttumassa kevääseen, aurinkokin näyttäytyy jo enemmän ja kirkkaammin, ihanaa! Yleisimpiä haasteita ovat edelleen ihon pintakuivuus, muun muassa kylmistä olosuhteista ja kuivasta huoneilmasta johtuen. Ihoa saattaa kiristellä, tuntuma on karhea ja eloton. Toisilla iho saattaa punoittaa. On siis tullut aika kurkistaa mitä ihomme kaipaa tähän aikaan vuodesta ja mitä kannattaa ottaa huomioon.

Teksti: Hannele Savolainen, kosmetologi
Kuvat: Riikka Lilja-Niemi

 

Talvi on pikkuhiljaa muuttumassa kevääseen, aurinkokin näyttäytyy jo enemmän ja kirkkaammin, ihanaa! Yleisimpiä haasteita ovat edelleen ihon pintakuivuus, muun muassa kylmistä olosuhteista ja kuivasta huoneilmasta johtuen. Ihoa saattaa kiristellä, tuntuma on karhea ja eloton. Toisilla iho saattaa punoittaa. On siis tullut aika kurkistaa mitä ihomme kaipaa tähän aikaan vuodesta ja mitä kannattaa ottaa huomioon.

 

Kasvojen puhdistaminen

Ensimmäisenä steppinä on hyvä tarkistaa kasvojen puhdistustuote mitä tällä hetkellä käytät. Liian pesevät geeli- ja vaahtoputsarit on hyvä jättää tässä vaiheessa pois, kun iho on muutenkin koetuksella ja kuivuu liikaa. Näin ihon omat rasvat säilyvät mahdollisimman hyvin ja suojaavat ihoa. Evolve Organic Beauty Gentle Cleansing Melt puhdistusbalmi on ihana ja se sisältää mm. ravitsevaa baobaböljyä, joka rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa.

Toinen erinomainen vaihtoehto löytyy Bybi Beautylta. BYBI Beauty Puhdistusvoide Milk Melt saa ihon tuntumaan pehmeältä. Puhdistusvoide sisältää ihoa rauhoittavaa kauramaitoa, joka yhdessä kaurauutteen kanssa puhdistaa iholta hellävaroen lian, talin ja aurinkovoiteen ihoa kuivattamatta tai ärsyttämättä. Probioottinen kookosjogurtti tasapainottaa ihon mikrobiomia ja tukee ihon hyvinvointia, samalla lievittäen punoitusta ja ehkäisten epäpuhtauksia. Aamuisin ei puhdistustuotteella tarvitse välttämättä pestä, mikäli iholla ei ole paljon ihotulehduksia. Pelkkä vesipesu riittää, näin vältät ylimääräistä ihon käsittelyä.

 

Tehokkaat apurit ihonhoidossa

On tärkeä huolehtia, että iho saa riittävästi vesikosteutusta. Oma ihotyyppini on kuiva ja talvella helposti myös pintakuiva, mikäli en kosteuta sitä tarpeeksi. BYBI:n Mega Mist Hyaluronihapposuihke on luottotuotteeni kasvojen kosteutukseen. Suihkutan tuotetta ensin käsiin, jotta tuotetta ei mene yhtään hukkaan. Sitten kevyesti painellen imeytän kosteusveden iholle. Tämän voi toistaa niin monta kertaa, kunnes iho tuntuu riittävän kosteutetulta. Ah, ei enää ihon kiristävää tunnetta!

Olen hurahtanut kasvoveden lisäksi tämän hetken suosikkiini Evolvelta. Evolven Superfood 360 seerumi on täynnä korkealaatuisia raaka-aineita. Tällä seerumilla on ihoa kiinteyttävä vaikutus. Seerumin muutaman käyttökerran jälkeen huomaan ihoni olevan napakampi ja huomattavasti eloisamman ja virkeämmän näköinen. Seerumi on tehokkainta laittaa vielä kasvovedestä kostealle iholle. Näin seerumit toimiii iholla parhaiten ja saat niistä kaiken hyödyn irti. Tuote sopii jokaiselle ihotyypille, tämä on iso plussa!

Balmit ja voiteet ovat olennainen osa ihon ravitsemista ja suojaamista. Käytän itse vaihdellen näitä kaikkia ihon tuntuman mukaan. Näin talvella ja auringon paistaessa päivä päivältä kirkkaammin suosittelen laittamaan suojaavan kasvovoiteen. BYBI:n Day Defence voiteessa on SPF 30, jonka ei-nano sinkkioksidi suojaa ihoa UVA/UVB säteiltä. Sheavoi ja aloe vera puolestaan kosteuttavat ja rauhoittavat ihoa. Voiteen jälkeen on tärkeää lukita kaikki ihoon laitettu kosteus hoitavalla kasvoöljyllä. Iho nimittäin tarvitsee oikeassa suhteessa sekä vettä, että öljyjä voidakseen hyvin. Näin ihosta ei myöskään pääse haihtumaan siihen laitettu vesikosteutus. Kaikille ihotyypeille sopiva Evolven Miracle Tuhkimoöljy uudistaa ihoasi ja saa siitä runsaasti välttämättömiä omega-6 ja omega-3 rasvahappoja. Omega-rasvahapot on hyvä muistaa myös sisäisesti.

 

Boosterit ihonhoidossa

Välillä iho kaipaa vielä jotain extraa ja silloin kuvioihin tulevat boosterit. Bybillä on näitä muutama eri vaihtoehto. Valikoimista löytyy neljä erilaista boosteria. Strawberry, Blueberry, Bakuchiol ja Glowcurrant. Strawberry booster on ominaisuuksiltaan sellainen tuote, joka sopii ihonhoitoon talvella. Se pehmentää ihoa ja vie pois karheuden tunteen. Boosteri voidaan sekoittaa kasvovoiteen joukkoon, pari pisaraa riittää mainiosti. Näin saat kasvovoiteesta vieläkin hoitavamman ja extra-boostia ihoon.Muista myös hoitavat huulivoiteet

Meillä on niitä kattava valikoima ja tässä lemppareitani, joita voin lämmöllä suositella: ykkösenä Alga Cicosan hajusteeton ja korjaava huulivoide. Voide sopii koko perheen käyttöön. Sen hypoallergeeninen koostumus sisältää Alga-Sendatu® -uutetta, joka on luonnollista alkuperää oleva patentoitu korjaava uute, joka auttaa huulia uudistumaan.


Uutena tuttavuutena haluan nostaa esiin Fiini Naturally hunaja huulivoiteen. Hunaja on ominaisuuksiltaan kosteuttava, pehmentävä ja luonnollisesti antiseptinen. Voide tekee huulista hyvin hoidetut ja ihanan pehmeät.

 

Aamuvinkki!

Ota jääpala pienen pyyhkeen sisälle, esimerkiksi musliiniliina sopii tähän tarkoitukseen erinomaisesti. Hiero sillä varovasti kasvoja kauttaaltaan. Yleisenä ohjeena pidän, että kaikki vedot suuntautuisivat ylöspäin ja kasvojen keskeltä sivuille. Tämän jälkeen virkistyneille kasvoille on ihana levittää hoitotuotteet. Ah, minkä virkeyden jääpalahoito tuokaan, ja olen huomannut tämän auttavan myös päänsärkyihin, kun teen jääpalahoidon pääkivun aikana.

TILAA UUTISKIRJE

Liittymällä postituslistallemme saat ensimmäisenä tietoa uutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista.