Kuka olet?

Olen Eevis Liedes, meikkitaiteilija ja kauneusvaikuttaja.

Kokoan kosmetiikan ihanimpia purkkeja Cream Files -kauneussivustolleni.
Sivustolta löydät myös kauneutta pinnan alta käsittelevän Beauty Snacks -podcastin.

Tuotevinkkejä ja meikkitutoriaaleja löydät Instagramistani @eevisliedes

Eevis Liedes meikkaaja
kuva: Karoliina Jääskeläinen

Mikä on koulutustaustasi? Mistä olet saanut tietämyksesi meikkaamiseen ja ihonhoitoon? 

Olen opiskellut ensin Tradenomiksi pääaineenani markkinointi. Markkinointitöiden ohella hain yksityiseen meikkikouluun Maker Academyyn, jossa opiskelin meikkitaiteilijan tutkinnon.

Meikkikoulusta valmistumisen jälkeen pääsin töihin Bobbi Brownille, jossa sain paljon lisäkoulutusta niin meikkaamisessa kuin ihonhoidossakin.

Oltuani muutaman vuoden lisäopissa meikkibrändillä, ryhdyin yrittäjäksi ja freelancer-urani aikana olen opiskellut yksittäisten kurssien avulla jatkuvasti lisää ihonhoidosta, kosmetiikasta, kosmetiikan raaka-aineista ja meikkaamisesta. Meikkiopintoja suoritin lisää muun muassa Makeup Mastered -verkkokurssin avulla legendaarinen meikkitaiteilija Val Garland opettajanani.

Kehitän osaamistani jatkuvasti lukemalla alan kirjallisuutta, osallistumalla kursseille ja workshopeihin. Olen miettinyt myös kosmetologin opintojen suorittamista sen vuoksi, että saisin ihonhoitoon liittyvästä osaamisestani virallisen tutkinnon.

Meikkaajan työssä tai kauneussisältöjen tuottamisessa ei tule oikeastaan koskaan valmiiksi, vaan koko ajan on uutta opittavaa. Se on minusta ihanaa!

 

Creamfiles Eevis ammattimeikkaaja

Lily Lolo mineraalimeikit Eevis Liedes suosikit


Missä kaikessa kosmetiikkaan liittyvässä olet ollut mukana?

Teen meikkitaiteilijana töitä julkisuuden henkilöiden, esiintyjien, artistien ja muiden taiteilijoiden kanssa. Meikkaan myös mainos- ja lehtikuvauksia. Olen työskennellyt muotiviikoilla, kouluttanut meikkitaiteilijoita ja puhunut meikkaamisesta ja ihonhoidosta Suomessa ja ulkomailla.

Meikkaajan työn ohella olen kirjoittanut kauneustoimittajana juttuja eri asiakkaille ja tuottanut kauneussisältöä lukuisille brändeille.

Cream Files kauneussivustoni ja oman Instagramin tekeminen ovat myös nousseet suureen rooliin työssäni. Niiden tekeminen tuntuu ihanalta vastapainolta ja vaihtelulta hektisen, vaihtuvan ja usein kiireisen keikkatyön rinnalla. Haluan rakentaa Cream Filesista kattavan kauneusammattilaisen arkiston, josta löytyy kaikki rakastetuimmat, uusimmat ja mielenkiintoisimmat purkit. Unelmani ja ideani oman sivustoni kanssa ovat vasta alussa.


Eevis Liedes kansainvälinen meikkitaiteilija


Mitkä ovat olleet mieluisimpia projektejasi kauneusalalla? 

Pidän meikkitaiteilijan työstäni, sillä pääsen usein uusiin paikkoihin ja tapaan paljon ihmisiä. Parhaiten mieleen ovat jääneet ulkomaankeikat, joilla olen meikannut New Yorkissa, Pietarissa ja Lontoossa.

Olen saanut kouluttaa meikkitaiteilijoita muun muassa Pietarissa ja Moskovassa. Paras meikkipisteeni on sijainnut New Yorkin pilvenpiirtäjän katolla ja Lontoon ulkopuolella sijaitsevan Surreyn upeassa puutarhassa. Olen myös saanut työskennellä osana meikkitiimiä Pariisin muotiviikoilla.

Nämä kokemukset ovat jääneet hyvin mieleeni.

Olen saavuttanut jo paljon unelmia, ja olen niistä hyvin kiitollinen, mutta minulla on vielä runsaasti ideoita urani suhteen. 

Eeviksen luonnonkosmetiikka suosikit


Mihin Cream Files -sivustosi on keskittynyt? 

Cream Files on kauneusammattilaisen arkisto, johon tallennan niitä rakastamiani purkkeja, joita käytän niin töissäni meikkitaiteilijana kuin itsellänikin omassa kylppärissäni. Tuotesuositukset perustuvat objektiivisuuteen ja haluan, että sivustolta löytyy jokaiselle sopivia tuotteita.

Toivon neuvojeni avulla auttavani lukijoitani löytämään itselleen sopivaa kosmetiikkaa. Se voi tarkoittaa sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, minimalistista lähestymistä kauneuteen, edullista ja laadukasta kosmetiikkaa, innovatiivisia uusia brändejä tai kotimaista kosmetiikka. Uskon siihen, että hyvien ja itsellemme sopivien tuotteiden löydyttyä voimme ostaa järkevämmin tai harvemmin ja siten olemme vastuullisempia kosmetiikan kuluttajia.

Toivon välittäväni kauneudenhoidosta ja kosmetiikasta vinkkejä ammattilaisen tietämyksellä. Haluan meikkisisältöni olevan kannustavaa ja rohkaisevaa – liian kauan kauneusvinkit ovat kuuluneet ”älä tee näin”. Koen kiellot lamauttaviksi ja moni tuskaileekin esimerkiksi huulipunien sävyn kanssa vain siksi, että joku on joskus kieltänyt oranssinpunaiset huulipunat jos hampaat eivät ole hohtavan valkoiset. Aivan turha kielto! 

Jos niin haluat, meikkaus ja ihonhoito voi olla rentouttava pieni hetki päivässäsi. Meikkisisältöni on kokeilevaa ja ehkä perinteisiä ajatuksia haastavaa, mutta aina helposti perässä seurattavaa eikä liian monimutkaista.

 

Creamfiles blogin Eeviksen suosikkituotteisiin kuuluu Zuiin itseruskettavat tuotteet


Mistä kosmetiikka- tai ihonhoitotrendeistä olet juuri nyt innoissasi?

Seuraan paljon kosmetiikan trendejä ja tutkin koko ajan uutuuksia. On todella kiinnostavaa seurata mihin suuntaan esimerkiksi kosmetiikan ekologisuudessa ja kestävän kehityksen periaatteissa edetään seuraavaksi.

Yhtenä mielenkiintoisena trendinä pidän uudelleentäytettäviä kosmetiikkatuotteita. Ennustan pakkausmateriaalien edelleen vähentyvän ja seuraavina vuosina luulen monen niin meikki- kuin ihonhoitomerkinkin ottavan valikoimiinsa uudelleentäytettäviä vaihtoehtoja. 

Mistä kauneusrutiineista et koskaan luista? 

Kaksoispuhdistuksesta iltaisin vaikka olisin kuinka väsynyt. Teen kaksoispuhdistuksen joka ilta, vaikka en olisi käyttänyt meikkiä sinä päivänä. Puhdistus on todella tärkeää ihon hyvinvoinnin ja tasapainoisuuden kannalta.Eeviksen suosikit Bybi, Evolve ja Kure Bazaar


Milloin ja miten löysit luonnonkosmetiikan pariin? 

Löysin luonnonkosmetiikan pariin pikkuhiljaa kun kiinnostuin yhä enemmän ihon hoitamisesta. Kyllästyin siihen, että en ymmärtänyt miksi synteettisissä kosmetiikkatuotteissa oli hirveästi ainesosia, joilla ei ole ihoa hoitavia ominaisuuksia vaan ne ovat tuotteissa koostumuksen, tuoksun tai käyttömukavuuden vuoksi ja silti maksamme tuotteista isoja summia. Monissa tuotteissa oli paljon ylimääräisiä ainesosia, jotka eivät olleet kenellekään hyödyllisiä (meille tai ympäristölle). Siirtyminen luonnonkosmetiikkaan sai siis alkunsa alettuani tutkimaan INCI-listoja.

Käytän ihonhoidossani pääosin luonnonkosmetiikkaa, mutta en tee tiukkaa kahtiajakoa luonnonkosmetiikan ja synteettisen välillä. Meikeissä käytän tuotteita molemmista leireistä.

Meikkitaiteilija Eevaleena Liedes

Millainen iho sinulla on ja miten pidät siitä huolta? Millaiset ovat aamu- ja iltarutiinisi? 

Käyn suihkussa yleensä aamuisin ja pesen kasvot vain vedellä. Sitten levitän aina iholle kasvoveden, seerumin ja öljyn tai kosteusvoiteen ja öljyn. Kesällä levitän näiden lisäksi vielä aurinkosuojavoiteen viimeisenä.

En välttämättä meikkaa joka päivä jos ei tunnu siltä - meikkaamiseni ei liity kotoa ulos lähtemiseen. Voin meikata päivänä, jolloin olen vain kotona ja vastaavasti aivan hyvin lähteä asioille ilman meikkiä. Meikkaus ja ihonhoito ovat hetkiä minulle itselleni ja nautin niistä todella paljon.

Iltaisin en koskaan luista kaksoispuhdistuksesta vaikka kuinka väsyttäisi tai en olisi meikannut. Puhdistan kasvot ensin öljyllä ja sitten puhdistusmaidolla käyttäen apuna kosteaa musliiniliinaa. Levitän iholle jälleen kasvoveden, seerumin ja öljyn tai kosteusvoiteen ja öljyn. Joskus käytän yönaamiota.

Ihoni on normaali, mutta kääntyy helposti kosteusköyhäksi tai kuivaksi jos tuotteet eivät ole sopivia. Minulla on historiani hormonaalisista epäpuhtauksista ja perioraalidermatiitista, joten pidän myös lempeistä ja herkästi reagoivalle iholle tarkoitetuista tuotteista, vaikka iho-ongelmani ovatkin jo takanapäin.

Kuorin ihoni kerran tai kaksi viikossa ja aina kuorinnan jälkeen laitan kasvoilleni sheet maskin tai kosteuttavan naamion. Teen gua shaa kun kasvoilla tuntuu lihasjumeja tai näkyy turvotusta. 

Millainen meikkityylisi on? Onko se ollut aina samanlainen, vai millaisia vaiheita sinulla on ollut? 

Tavallaan jokapäiväinen meikkaamiseni seuraa samaa kaavaa, mutta toisaalta ei. Tuotteet kuten meikkivoide, peitevoide, poskipuna jne toistuvat kyllä joka päivä, mutta vaihtelen paljon sävyjä. Pidän väreistä ja vaihtelen luomivärisävyjä, rajausten, poski- ja huulipunien värejä paljon fiiliksen ja aina asuni mukaan.

Rakastan hehkuvaa ja luonnollisen kuulasta meikkipohjaa ja etsin siihen aina uusia tuotteita. Olen tunnettu hehkuvan meikin luomisesta myös työssäni. 

 

Eeviksen luonnollinen meikki

Millainen hiustyyppi sinulla on ja miten hoidat hiuksiasi? 

Hiukseni ovat luonnostaan taipuisat, välillä jopa kiharat. Ne ovat melko kuivat ja vaativat paljon kosteutta ja hoitoa. Käytänkin usein hiusnaamiota hoitoaineen tilalla ja pesen hiukseni vasta sitten kun ne ovat kunnolla likaiset, yleensä noin kaksi kertaa viikossa. Vaihdan hiustyyliä pesuvälipäivien mukaan – mitä pidemmällä olen välipäivissä, sitä todennäköisemmin hiukseni ovat kiinni tai teen suolasuihkeella wetlook -kampauksen. 

Miten hoidat ihoasi sisäisesti? 

Pidän huolta riittävästä veden juonnista ja yritän olla koskaan tinkimättä yöunista. Harrastan myös rauhallista urheilua kuten kävelylenkkejä, pilatesta ja yin joogaa, jotka rentouttavat hermostoa ja ylläpitävät kehon liikkuvuutta ja verenkiertoa sekä edistävät kuona-aineiden poistumista kehosta. Kaikki nämä vaikuttavat myös ihon hyvinvointiin.  Luonnonkosmetiikan suosikit Alga Maris ja Evolve


Viimeisin luonnonkosmetiikkalöytösi? 

Testaan työkseni paljon kosmetiikkaa, joten on vaikeaa valita vain yhtä löytöä. Tänä keväänä olen erityisen innostunut siitä, että luonnonkosmetiikkaan on tullut aivan huippuhyviä aurinkosuojavoiteita, jotka levittyvät upeasti ja sopivat täydellisesti meikin alle. House Of Organicin valikoimista löytyy aivan huikeita aurinkovoideuutuuksia kasvoille ja vartalolle.

Mitä kosmetiikkatuotteita käytät päivän aikana / mitkä tuotteet löytyvät käsilaukustasi / mitä tuotteita löytyy työpöydältäsi? 

Käytän kasvoille joka päivä kasvovettä, seerumia, öljyä ja voidetta. Kesällä myös aurinkovoidetta joka päivä.Vartalon iholle käytän suihkusaippuaa tai -öljyä, vartalovoidetta ja deodoranttia.

Meikatessani tuotteet vaihtelevat joka päivä, mutta käsilaukussa kulkee mukanani aina huulirasva ja -kiilto.

Työpöydällä pidän kasvovesisuihketta, käsivoidetta ja huulirasvaa. Yöpöydällä on myös aina huulirasva ja käsivoide, jotka eivät liiku sieltä minnekään, sillä en nukahda, ellen levitä molempia juuri ennen nukkumaan menoa.

Hiuksien hoidossa käytän shampoota ja yleensä hoitonaamiota hoitoaineen tilalla. Pesun jälkeen käytän hiuksiin öljyä ja pesujen välissä freesaan kiharan muotoiluvoiteella ja/tai suolasuihkeella. 

Onko sinulla ihonhoitoon tai meikkaamiseen liittyen jokin salainen pahe tai tapa, jonka sallit itsellesi? 

Puhdistan välillä tukkeutuneen ihohuokosen tai mustapäitä komedoraudalla eli mustapääraudalla, jonka tiedän jakavan kauneusammattilaisten mielipiteet. Raudan kanssa ongelmana on se, että sillä saattaa olla liian kovakourainen ihoaan kohtaan. HUOM! En käytä rautaa tulehtuneen finnin puhdistamiseen vaan lähinnä vain mustapäille. Ennen kun ihohuokosia puhdistaa raudalla, kannattaa niitä avata ensin kuumassa suihkussa tai saunassa.

Kauneusmyytti, johon et usko? 

En usko, että ihon vaurioittaminen johtaisi parempaan ihoon – ainakaan pitkällä aikavälillä. Eli en usko, että trendi mikroneulauksesta on kovin järkevä. Ihoon voi hetkellisesti saada kuulautta ja hehkua ja toki on tapauksia, joissa arpikudos on vähentynyt neulauksen avulla, mutta en yleisesti usko ihon aktivoimiseen vaurioittamisen kautta. Erityisen huolestuttavaa trendissä on se, että mikroneulausta voisi tehdä myös kotona. Suosittelen tässä myytissä kuuntelemaan pelkkiä asiantuntijoita ja hakeutumaan hyvälle kosmetologille jos haluat neulausta kokeilla. Eeviksen Beauty hack

Jaa joku hyväksi havaittu beauty hack! 

Kuoriva kasvovesi ja sheet mask kasvoille hetki ennen meikintekoa takaa sen, että iho ja meikkipohja näyttää aina kaikista parhaimmalta. Tämä kaksikko toimii joka kerta.

Lue täältä Eeviksen vieraskynä teksti: Mitä luonnonkosmetiikkaa löytyy ammattimeikkaajan meikkipakista?

TILAA UUTISKIRJE

Liittymällä postituslistallemme saat ensimmäisenä tietoa uutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista.