House of Organic Q&A with Meikkimuija / Jonna Ojala

Kuka olet?

Olen Jonna, mutta paremmin minut tunnetaan nimellä Meikkimuija. 

Ylläpidän Meikkimuija nimistä kauneusmediaa, joka sisältää kauneusaiheisen Instagram tilin sekä meikkimuija.fi blogini.

Instagram: www.instagram.com/meikkimuija
Blogi: www.meikkimuija.fi

Miten päädyit pitämään Meikkimuija-blogia ja Instagramia?

Meikkimuija Instagram tili sai alkunsa vuonna 2019 kun jäin pois päivätyöstäni ja halusin alkaa tehdä jotain uutta. Meikkaaminen ja kosmetiikka on aina ollut intohimoni, joten päädyin perustamaan oman kosmetiikkatilin. Olen aina rakastanut katsella Youtubesta meikkivideoita ja Suomessa ei niitä kovasti tehty. Ajattelin siis itse alkaa tehdä sellaista sisältöä mitä itse kaipasin. Pian mukaan tuli myös blogin kirjoittaminen.

Mihin kanavasi keskittyvät / mistä sinut tunnetaan Meikkimuijana? 

Kanavani keskittyy pääosin meikkeihin. Tililläni on eniten rentoja meikkitutoriaaleja, erilaisia testausvideoita sekä arvosteluja. Mukana on toki myös ihonhoitoa ja niihin liittyviä juttuja. Tosin ihonhoitoa on blogissani enemmän kuin Instagram-tililläni.

Kuvaaja: Veera Korhonen

Mistä olet saanut tietämyksesi meikkaamiseen ja ihonhoitoon? 

Olen itseoppinut meikkaaja. Aiemmin olen tehnyt myös asiakastyötä kampaamossa keikkameikkaajana sekä itsenäisesti. Tällä hetkellä en tee enää yksittäisiä meikkikeikkoja. Meikkaamisessa kehittyy parhaiten meikkaamalla, joten harjoitus tässä tekee mestarin.

Missä kaikessa kosmetiikkaan liittyvässä olet / olet ollut mukana?

Olen näiden muutaman vuoden aikana kehittynyt sekä meikkaajana, että kosmetiikka-alan yrittäjänä hirmuisesti. Opiskelen ammattikorkeakoulussa yrittäjyyttä ja on ollut hienoa päästä rakentamaan omaa yritystä opiskeluiden ohessa ja laittamaan opittuja asioita käytäntöön.

Mitkä ovat olleet mieluisimpia projektejasi kauneuteen liittyen? 

Isoin juttu mitä olen päässyt tekemään on oman kosmetiikkaboksin myynti! Olen tehnyt neljä kosmetiikkaboksia omalla nimelläni ja ne ovat olleet todella suosittuja. Viimeisin myytiin loppuun kolmessa minuutissa! Rakastan myös opastaa ihmisiä löytämään uusia tuotteita ja inspiroida kokeilemaan jotain uutta. Meikki-iltojen järjestäminen ryhmille oli jossain vaiheessa uraani ihan parasta!

Mistä kosmetiikka- tai ihonhoitotrendeistä olet juuri nyt innoissasi?

Olen täysin koukussa lasimaiseen ihoon ja kuulaaseen meikkipohjaan. Se on itselleni sellainen trendi mistä olisi vaikea luopua. Rakastan myös tuuheita kulmakarvoja enkä haikale ollenkaan 90-2000 luvun alun ohuita kulmakarvoja palaavaksi.

Mistä kauneusrutiineista et koskaan luista?

Ihon kosteutus kasvovesillä ja hoitoneisteillä! Ihoni on kuiva, joten sen nesteytys on minulle ensisijaisen tärkeää. Rakastan kerrostaa kasvovettä iholleni. Erityisesti iltainen ihonhoitorutiinini on minulle pyhä hetki. Se on hyvin terapeuttinen kokemus kaikkine koostumuksineen ja tuoksuineen.

Milloin ja miten löysit luonnonkosmetiikan pariin? 

Olen jo pidemmän aikaa toki käyttänyt joitain luonnonkosmetiikan tuotteita, mutta isommin päätin tutustua luonnonkosmetiikkaan vuonna 2020. Otin tavoitteekseni löytää nimenomaan meikkien parista ne parhaat luonnonkosmetiikan tuotteet ja katsoa voiko ne olla synteettisten veroisia. Olin yllättynyt kuinka upeita tuotteita markkinoilla on!

Onko tuotteita, joiden kohdalla olet vannoutunut luonnonkosmetiikan käyttäjä? Entä onko jokin tuote, jota et vielä ole löytänyt luonnonkosmetiikan valikoimasta? 

Ihonhoidossa käytän nykyään selkeästi enemmän luonnonkosmetiikkaa kuin synteettistä. Meikeissä käytän molempia, mutta esimerkiksi luomivärien löytäminen luonnonkosmetiikan puolelta ei ole vielä kovin helppoa. Myös vedenkestävä ripsiväri kuuluu jokapäiväiseen käyttööni ja sellaista hyvää ei löydy luonnonkosmetiikan puolelta.

Viimeisin luonnonkosmetiikkalöytösi? 

Ihastuin muutama viikko sitten Madaran Radiant Energy kasvoöljyyn! Se on aivan ihana sitruksinen kirkastava öljy kasvoille. Olen käyttänyt sitä siitä lähtien päivittäin. Myös Absolutionin huulipunat yllättivät sävyvalikoimallaan.

Millainen iho sinulla on ja miten pidät siitä huolta? Millaiset ovat aamu- ja iltarutiinisi? 

Ihoni on todella kuiva, joten kosteuttaminen on avainasemassa ihonhoidossa. Aamurutiinini on simppeli vesipesu, muutama kerros kosteuttavaa kasvovettä, spf sisältävä kosteusvoide sekä muutama tippa kasvoöljyä. Iltaisin kaksoispuhdistus, hoitonestettä kerrostaen, seerumi, kasvovoide, kasvoöljy, huulivoide sekä kulmakarvaöljy. Käyn säännöllisesti laminoimassa kulmakarvani, joten niiden hoitaminen on tärkeää. Lisäksi pari kertaa viikossa naamiot ja kuorinnat.

Millainen meikkityylisi on? Onko se ollut aina samanlainen, vai millaisia vaiheita sinulla on ollut? 

Meikkityylini on arkena aina raikas ja simppeli. Panostan kuulaaseen pohjameikkiin, huoliteltuihin kulmiin ja simppeliin silmämeikkiin. Rakastan myös tehdä näyttäviä ja värikkäitä meikkejä ja leikkiä meikeillä. Haluan tuoda aina sitä esiin, että meikkaamisen ei tarvitse olla vakavaa.

Millainen hiustyyppi sinulla on ja miten hoidat hiuksiasi? 

Hiukseni ovat hieman luonnonkiharat ja pörröiset. Lisäksi vaalennetut, joten myös kuivat. Käytän paljon kosteuttavia ja silottavia tuotteita ja luonnonkiharan takia se on pakollista, muuten hiukseni olisivat ihan takkukasa aina. Tykkään kihartaa nykyään enemmän kuin suoristaa.

Onko sinulla ihonhoitoon tai meikkaamiseen liittyen jokin salainen pahe tai tapa, jonka sallit itsellesi?

Pesen siveltimiäni ihan liian harvoin! Siksi minulla on niin paljon siveltimiä, koska en jaksa koskaan viikottain pestä niitä. Otan vaan uudet laatikosta sitä mukaan kun vanhat likastuu. Ja lopulta pestävää on tuntikaupalla.

Kauneusmyytti, johon et usko? 

Kun kasvokarvoja ajelee, niin ne kasvaa paksuina ja mustina takaisin. Ajelen itse kasvokarvani säännöllisesti pois ja aina joku väittää minulle tämän myytin. Karvan väriin tai paksuuteen ei vaikuta sen katkaiseminen. Ei hiuksetkaan kasva mustina ja tuuheina takaisin, jos ne ajaa pois.

Jaa joku hyväksi havaittu beauty hack! 

Kokeile kasvokarvojen ajeluun kulmakarvaveistä! Kasvojen iholta katoaa höttökarvojen mukana sameus ja iho näyttää ihanan kuulaalta. Myös meikki asettuu paremmin ja ihonhoitotuotteet imeytyy tehokkaammin. Muista puhtaat välineet ja älä meikkaa heti ajelun jälkeen kasvoja.

Mistä haaveilet juuri nyt? 

Haaveilen omasta Meikkimuija mallistosta! Olisi ihana päästä tekemään joku oma kosmetiikkatuote myyntiin. Se on isoin haaveeni urallani.

TILAA UUTISKIRJE

Liittymällä postituslistallemme saat ensimmäisenä tietoa uutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista.