Cultivator's - laadukkaat & luomusertifioidut kasvivärit

Cultivator's - laadukkaat & luomusertifioidut kasvivärit

MAUKAS TAPENADE // SIKKE SUMARI Luet nyt Cultivator's - laadukkaat & luomusertifioidut kasvivärit 4 minuuttia Seuraava Oliiviöljy-pistaasipähkinäpiparit jouluksi // SIKKE SUMARI

Oletko pohtinut hiusten värjäämistä kasviväreillä? Kasvivärit tekevät hiuksista upean kiiltävät ja elinvoimaiset kajoamatta hiuksen rakeneteeseen. Mikäli ajatus vahvoista hiuksista ja kauniista väristä kiehtoo, suosittelemme tutustumaan Cultivator’s – kasvivärimerkkiin.  Cultivator’sin omat, 3000 hehtaarin viljelmät tuottavat satoa luomusertifioiduille hiusväreille vailla vertaa. Erityisten hienontamis- ja seulontatekniikoiden ansiosta Cultivator’s hiusvärien partikkelikoko on jopa 14 kertaa pienempi kuin tavanomaisen kasvihiusvärijauheen.

Cultivator’s kasviväri hoitaa hiusta, vahvistaa hiusta, antaa upean kiillon, kestää hiuksissa pitkään ja kuluu pehmeästi pois. Kasviväri ei läpivärjää hiusta vaan lopputulos syntyy hiuksen pinnalla, hiusta vahvistaen. Tästä syystä myös lopputulos on aina kantajalleen ominainen, eikä koskaan naapurin kanssa identtinen. Hiusten nykyinen väri vaikuttaa lopputulokseen ja omien hiusten kaunis vivahteikkuus toistuu myös värjätyssä hiuksessa. Kasvivärjääminen on hiusten suoravärjäystä ja väri kiinnittyy hyvin pysyvästi hiuskeratiiniin, riippuen hieman myös hiusten kunnosta. Usein parhaat lopputulokset syntyvät, kun kasvivärikerroksia on useita. Parhaimmillaan kasviväri pysyy hiuksissa niin pitkään kunnes hiukset leikataan.

Kuvateksti: Oheisessa kartassa on merkitty hiuksen nykyinen väri ja siihen sopivat Cultivator’skasvivärit. Aidot kasvivärit eivät sisällä hapetteita, joten pääsääntö on, että vaaleasta sävystä voidaan aina liikkua tummempaan.

Cultivator’s kasvivärit ovat hyvä vaihtoehto PPD-allergikoille, sillä ne eivät sisällä sitä eivätkä muitakaan synteettisiä kemikaaleja, peroksideja tai ammoniakkia. Cultivator’s kasvivärit eivät siten myöskään sisällä hapetteita, eivätkä vaalenna hiusta. Cultivator’s kasviväreillä on kuitenkin mahdollista kirkastaa omaa, vaaleaa sävyä, häivyttää tyvikasvua ja tuoda vaaleaan hiukseen uutta sävyä.

Cultivator’s kasvivärjäys on nimensä mukaisesti hiusten värjäämistä kasveilla. Erilaisia värjääviä ja hoitavia kasveja kuivatetaan ja jauhetaan. Jauhe sekoitetaan värjäysvaiheessa lämpimään veteen, josta syntyy hiuksiin levitettävä kasvivärimassa. Värimassan annetaan vaikuttaa hiuksissa (30) 60-90 minuuttia, jonka jälkeen hiukset pestään huolellisesti pelkällä vedellä tai halutessa shampoolla. Väri kiinnittyy hiuskeratiiniin vielä 48 tuntia värjäämisen jälkeen, joten on suositeltavaa välttää hiusten pesemistä ja muotoilutuotteiden käyttöä tällä välin. Väri ei siis koskaan ole valmis heti värjäämisen jälkeen vaan asettuu lopulliseen loistoonsa parin päivän kuluessa.

Cultivator’s hiusväreissä tärkeimmät värjäävät kasvit ovat:

  • Henna (Lawsonia Inermis): voimakas punaoranssi –lämmin vahva punaisen ruskea
  • Indigo (Indicofera Tinctoria): vahva sininen, käytetään yleensä hennan kanssa yhdessä
  • Cassia (Cassia Obovata): Keltainen, ei varsinaisesti värjää, mutta antaa runsaasti kiiltoa ja hoitaa, käytetään yleensä sekoituksissa. Yksinään antaa maksimissaan ripauksen lämpöä.

Näiden kasvien eri yhdistelmistä, sekä muiden värisävyjä tukevien kasvien (kuten eukalyptus, amla, kurmuma, hibiskus jne) lopputuloksena saadaan Cultivator’sin 20 sävyn väriskaala - luonnollisista vaaleista, hehkuviin punaisiin, täyteläisiin ruskeisiin ja mustaan. Kaikki Cultivator’s värisävyt sisältävät ainutlaatuisena piirteenä aloe veraa, joka tuo hiuksiin lisäpehmeyttä ja hoitavuutta.

Värikartan sävykuvat ovat vain suuntaa-antavia sillä pohjana niissä on aina vitivalkoinen hius. Värikartasta on kuitenkin helppo nähdä, että toiseksi ylimmän rivin ruskeat (Caramel, Light Brown, Brown ja Dark Brown) ovat selkeästi lämpimiä ja sisältävät todennäköisesti enemmän hennaa, kun taas alimman rivin ruskeat (Walnut, Chestnut, Deep Chestnut) ovat viileämpiä luonteeltaan ja sisältävät todennäköisesti suhteessa enemmän Indigoa. Indigo yksinään on vihreän sininen väri. Indigo tuottaa hennaa tummempia sävyjä ja sitä tarvitaan ruskeiden sävyjen luomisessa. Ruskeaksi värjätessä ja lopullisen värin kehittyessä vielä pari päivää värjäämisen jälkeen hiuksessa saattaa tapauksesta riippuen esiintyä pientä vihertävyyttä. Tätä ei onneksi tarvitse pelästyä sillä vihertävyys häipyy lopullisen värin tekeytyessä hiukseen.

Punaisista sävyistä Henna on tunnettu vahva, näyttävä ja lämmin punainen. Auburn Copper sen sijaan on kaunis kuparin sävy. Sävyt Wine Red ja Red sisältävät vain hyvin vähän tai ei ollenkaan hennaa, joten ne toimivat erityisen hyvin sekoituksissa tai tietyissä, karheammissa ja vaaleammissa hiuslaaduissa. Burgundy ja Mahogany ovat kauniita punaisen ruskeita. Kaikki Cultivator’s värisävyt ovat valmiita ja tarkoitettu toimimaan kauniisti hiuksessa sellaisenaan mutta moni tykkää tehdä yksilöllisiä sekoituksia Cultivator’sin väreistä.

Cultivator’s kasvivärjääminen ja tutustuminen kasvivärien maailmaan on erittäin helppo aloittaa kokeilemalla sävyä Cassia. Cassiaa voi ajatella ikään kuin kiiltoa ja hoitavuutta tuovana hiusnaamiona, joka tuo hiukseen maksimissaan ripauksen lämpöä. Mitä tummempi hius sitä vähemmän tämä kevyt, mahdollinen lämpö erottuu. Samalla Cassia hoitaa hiuspohjaa.

 

TARJOUS // 1.12.2019 asti saat 20% alennusta Cultivator's hiusväreistä!