Vieraskynä: Mitä luonnonkosmetiikkaa löytyy ammattimeikkaajan meikkipakista?

Vieraskynä: Mitä luonnonkosmetiikkaa löytyy ammattimeikkaajan meikkipakista?

Meikkaajan työssäni näen ja koen paljon erilaisia ihoja ja kasvoja. Niin kutsutussa työkalupakissani onkin kuljetettava monille sopivia tuotteita ja otettava kaikki huomioon. Kun meikkaa ammatikseen toisia, on työvälineissä oltava tuotteita, jotka sopivat kaikille ihotyypeille, jopa sille kaikista herkimmälle. Ihonhoidossa suosin tuotteita, joilla saan iholle heti hehkua ja parhaan mahdollisen pohjan meikille. Meikeissä tärkeintä on niiden laadukkuus, hyvät pigmentit, kestävyys ja helppokäyttöisyys.
Tiedätkö ihotyyppisi ja kuinka sinun tulisi suojautua auringolta? Luet nyt Vieraskynä: Mitä luonnonkosmetiikkaa löytyy ammattimeikkaajan meikkipakista? 4 minuuttia Seuraava Viisi syytä ihastua kotimaiseen Djusie-luonnonkosmetiikkabrändiin

Kirjoittaja: Eevis Liedes

Meikkitaiteilija Eevis Liedes

Meikkaajan työssäni näen ja koen paljon erilaisia ihoja ja kasvoja. Niin kutsutussa työkalupakissani onkin kuljetettava monille sopivia tuotteita ja otettava kaikki huomioon. Kun meikkaa ammatikseen toisia, on työvälineissä oltava tuotteita, jotka sopivat kaikille ihotyypeille, jopa sille kaikista herkimmälle. Ihonhoidossa suosin tuotteita, joilla saan iholle heti hehkua ja parhaan mahdollisen pohjan meikille. Meikeissä tärkeintä on niiden laadukkuus, hyvät pigmentit, kestävyys ja helppokäyttöisyys.

Suosin myös hyvin monikäyttöisiä tuotteita. Kuljetan mukanani matkalaukullisen verran kosmetiikkaa, joten purkkeja on oltava rajattu määrä. Monikäyttöiset tuotteet vievät vähemmän tilaa ja taipuvat käytössä moneen.

Käytän paljon aikaa ihon valmisteluun ennen meikkiä. Kuorin, kosteutan ja teen kevyen kasvohieronnan meikattavalle samalla kun levitän seerumin ja voiteita. Meikkipakissani onkin yllättävän paljon ihonhoitotuotteita, vähintään yhtä paljon kuin meikkejä. Kun teen meikkiä, käytän meikkipohjan tekoon aina suurimman osa ajasta. Kaunis, luonnollinen ja heleä iho onkin tavaramerkkini työssäni.

Ammattimeikkaajan Eevis Liedeksen meikkipakki

Täsmäaseeni nopeaan ihonhoitoon ennen meikkiä

BYBI Day Glow kuoriva kasvovesi

Ennen meikkiä kuorin meikattavan ihon BYBIn hellävaraisesti kuorivalla kasvovedellä. Maitohappoja sisältävällä, hellävaraisella kuorintavedellä uskaltaa kuoria herkänkin ihon juuri ennen meikin tekoa. Kuoriva kasvovesi poistaa iholta karhean pinnan ja auttaa meikkiä levittymään kauniimmin. Juuri kuoritulle iholle tulee kaunis hehku, jonka päälle on kiva jatkaa hehkua meikillä.

Pulpe De Vie kangasnaamioliinat

Käytän usein myös sheet maskeja eli kangasnaamioliinoja. Naamio voi vaikuttaa sen ajan kun teen jotain muuta, kuten nypin meikattavan kulmakarvoja tai lakkaan kynsiä. Hävikkihedelmistä tehonsa saavat biohajoavat kangasnaamioliinat ovat erinomainen keino herättää iholle mehukas hehku juuri ennen meikin tekoa. Iho on heti kosteutettu ja kuulas ja meikki on aina parhaimmillaan hyvin valmistellulla iholla. Naamioliinoja on erilaisia, joista valitsen aina sopivimman meikattavani ihotyypille.

Evolve Hyaluronihapposeerumi

Hyaluronihapposeerumi täyteläistää ihon pintaa kauniisti ja häivyttää kuivia juonteita, jolloin meikki näyttää heti tasaisemmalta ja heleämmältä. Hyaluronihapposeerumi onkin täydellinen tuote ihon valmistelussa meikille. Levitän seerumin sheet maskin vaikutusajan jälkeen. Evolven hyaluronihapposeerumi sopii kaikille ihotyypeille ja asettuu hyvin meikin alle.

Dr. Hauschka Ruusuvoide

Ikoninen ihonhoitovoide, joka kulkee pakissani aina. Se elvyttää heti kuivan ihon hehkuvaksi. Voide ei sovi kaikille ihotyypeille, mutta kuivalle tai ikääntyneelle iholle se on erinomainen. Voide on täydellinen myös normaalille ihotyypille kun halutaan meikistä oikein hehkuva tai jopa kiiltävä. Voide sopii erinomaisesti meikin alle ja tekee sille upean pohjan. Meikkivoide liukuu unelmankevyesti tämän voiteen päälle.

Värikosmetiikan helmiä meikkipakissa

Värikosmetiikan helmet

Zuii Organic Lip & Cheek Creme voidemainen huuli- ja poskiväri

Suosin voidemaisia poskipunia, sillä niillä saa viimeisteltyä kauniin ja kuulaan hehkun poskille. Voidemainen poskipuna on aina raikas ja sulautuu kauniisti ihoon, näyttämättä erilliseltä meikkituotteelta. Zuiin poski- ja huuliväristä pakistani löytyvät ainakin sävyt Helene, Atlas ja Phoebe. Näillä saa aikaan kauniin hehkun ja lopputulos iholla on kuulas, mutta ei rasvainen. Samat voiteet sopivat myös huulille ja pakkaus on ihanan kompakti.

Mádara Brow Pomade voidemainen kulmakarvaväri

Mádaran kulmakarvaväri on helppo käyttää hygieenisesti kun spaattelilla voi ottaa purkista haluamansa määrän. Kulmatussien puhdistaminen aiheuttaa päänvaivaa, siksi suosin voidemaisia purkissa olevia värejä. Viistolla siveltimellä yksittäisten viivojen piirtely ja kulmien täyttely onnistuu täydellisesti. Kolme eri sävyä sopivat useimpiin kulmakarvasävyihin. Purkki kestää ikuisuuden, mutta korkki on hyvä ja tiivis, joten tuote säilyy notkeana pitkään.

Lavera Eyebrow Styling Gel kulmakarvageeli sävyt Hazel Blonde & Transparent

Tästä kulmakarvageelistä kannan molempia sävyjä mukanani. Laveran kulmakarvageeli on suosikkejani, sillä siinä on hyvä harja, joka nappaa mukaansa jokaisen karvan ja asettaa ne paikoilleen. Geeli jättää kulmakarvan siihen asentoon kun sen haluaa. Yleensä harjaan kulmat ylös ja vastakarvaan saadakseni niihin maksimaalisen tuuheuden.

Zuii Organic LUX Luminescent Translucent irtopuuteri

Pidän erityisen hienojakoisista irtopuutereista, jotka ovat täydellisen huomaamattomia iholla. En pidä puuteroidusta tai liian mattaisesta meikistä, joten hienojakoinen irtopuuteri on tärkeä. Zuiin puuteri sopii useimmille ihonsävyille, joten minun ei tarvitse kantaa kovin montaa puuteria mukanani.

Monitoimituotteita kasvoille ja vartalolle

Evolve Satin Body Gloss kuivaöljy

Käytän Evolven hehkuvaa kuivaöljyä vartalon iholle tuomaan upeaa hehkua kuvissa. Se on täydellinen tuote yleensä melko kiireisessä kuvaustilanteessa, jossa hehku pitää saada iholle nopeasti eikä tuote saa värjätä kuvauksessa käytössä olevia vaatteita. Kuivaöljyn pienet kultahiput taittavat kauniisti valoa iholla.

Evolve kuivaoljyssa on täydellinen koostumus

BYBI Babe Balm monitoimibalmi

Monitoimibalmia käytän sen nimen mukaisesti todella moneen. Balmin avulla erittäin kuiva tai jopa atooppinen iho herää heti eloon ja meikki levittyy balmin jälkeen paremmin erityisen kuivalle iholle. Käytän balmia myös tuomaan hehkua kasvojen korkeimmissa kohdissa kuten poskipäillä tai nenällä. Kun koko meikkipohja on valmis, taputtelen balmin viimeiseksi poskipäille, nenälle ja kulmaluulle jos niille halutaan upea kiilto. Balmi on tietysti myös erinomainen taikomaan rohtuneista huulista heti pehmeät ja raikkaat kuviin. Hätäapuna se toimii myös kuivilla kynsinauhoilla.

Bybi Babe balm koostumus


Lue täältä Eeviksen haastattelu

TILAA UUTISKIRJE

Liittymällä postituslistallemme saat ensimmäisenä tietoa uutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista.