Sikke Sumarin Gluteenittomat kaurakakkuset

Sikke Sumarin Gluteenittomat kaurakakkuset

"Olen löytänyt Terra Cretan ainutlaatuisen oliiviöljyn Kreetan saarelta tehdessäni kirjaa tuon ihmeellisen saaren ruokavaliosta – olinhan kuullut, että siellä eletään satavuotiaiksi! Kreetalla tutustuin saaren oman Terra Creta oliiviöljyn koko tuotantoprosessiin pienten Koroneiki-oliivien poiminnasta öljyn puhdistukseen ja pullotukseen saakka. Olin vaikuttunut siitä, minkälaisella tarkkuudella ja rakkaudella oliiviöljy siellä valmistettiin. Vakuutuin näkemästäni niin, että tästä ihanasta öljystä tuli samantien suosikkini. Ensiluokkainen oliiviöljy kuuluu keittiööni kotona ja Sikke’s ravintolassani yhtä itsestäänselvästi kuin suola ja pippuri. Käytän sitä sekä suolaiseen että makeaan ruoanlaittoon ja jaan näillä sivuilla ohjeita kumpaankin. Kokeile oliiviöljyä ruoanlaittoon rohkeasti, vaikka saatta kyllä käydä niin, että sinäkin menetät sydämesi…" - Sikke Sumari

 

Monet haluavat syödä leipänsä gluteenittomana, vaikka heillä ei olisikaan keliakiaa. Olen leiponut tätä kauraleipää kesällä Namasten aamiaiselle ja tämä pellillä valmistuva herkku katoaa hyvin nopeasti niihinkin suihin, joita vehnäongelmat eivät vaivaa.

Tämä resepti on kätevä ja helppo, eikä kummallisia raaka-aineita tarvita, ellei nyt chian siemeniä sellaisiksi lasketa. Mutta niitähän saa nykyään kaikkialta, joten kokeilemaan vaan. Tämä ei voi mennä pieleen!

NÄITÄ TARVITSET

20 g tuorehiivaa

½ dl Terra Creta oliiviöljyä

40 g hunajaa

5 dl maitoa

200 g tattarijauhoja

100 g puhtaita kaurahiutaleita 

1 rkl suolaa 

1 tl leivinjauhetta

20 g chiansiemeniä

 

Yhdistä kulhossa hiiva, öljy ja hunaja ja sekoita ne tasaiseksi tahnaksi, lisää siihen maito. Sekoita niin, ettei seoksessa ole klimppejä.

Sekoita sitten kuivat ainekset keskenään ja yhdistä nämä kaksi tasaiseksi taikinaksi ja anna taikinan tekeytyä kulhossa kelmulla peitettynä kaksi tuntia.

Ota isolla lusikalla taikinaa ja levitä se tasaiseksi levyksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Anna tekeytyä pellillä vielä tunti.

Paista 225-asteessa noin 15 minuuttia.

Kun taikinan reunat ihanasti ruskistuvat ja pinta hiukan halkeilee taikina on kypsää ja leipä on valmis.

Anna leivän jäähtyä ja leikkaa se sitten neliöiksi ja tarjoa hyvän juuston kera.

Hyvää myös oliiviöljyyn dipattuna!

 

Teksti ja kuvat: Sikke Sumari

 

Koodilla SIKKE saat koko valikoimasta 20% alennuksen.

TILAA UUTISKIRJE

Liittymällä postituslistallemme saat ensimmäisenä tietoa uutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista.