Sikke Sumarin chian siemen muffinit

Sikke Sumarin chian siemen muffinit

Ilahduta päivää itse leivotuilla joulun makuisilla leivonnaisilla! Tällä helpolla reseptillä loihdit tusinan herkullisia muffineja, jotka sopivat vaikka glögin kanssa nautittavaksi. Näitä terveellisiä, Terra Cretan oliiviöljyä, banaania ja chiansiemeniä sisältäviä muffineja syö mielellään useammankin!
Sikke Sumarin sienifrittata Luet nyt Sikke Sumarin chian siemen muffinit 2 minuuttia Seuraava Joulusilli Siken makuun

Kuvat ja resepti Sikke Sumari

 

Eihän tässä nyt vielä joulu ihan ovelle kolkuta, mutta jouluisat tunnelmat kyllä jo pikkuhiljaa hiipivät mieleen. Pikkujoulua ei suositella yrityksissä vietettävän kuten ennen, mutta uusi tilanne antaa mahdollisuuden uusille ajatuksille ja uusille tavoille toivottaa hyvää juhlamieltä työkavereille, perheelle ja ystäville. 

Voisihan sitä vaikkapa viedä työpaikalle termoksessa glögiä ja itse leivottuja joulun makuisia leivonnaisia ilahduttamaan harmaan päivän tunnelmaa ja kohottamaan mielialaa!

Tässä yksi helppo resepti, jolla syntyy tusina isoa, herkullista muffinia, jotka sopivat vaikkapa glögin kanssa nautittaviksi. Tekeminen on helppoa, sillä taikina vain sekoitetaan kulhossa ja annostellaan sen jälkeen muffinivuokiin ja koristellaan oman maun mukaan.

Näitä voi huoletta syödä parikin, sillä käytän näissä Terra Cretan neitsytoliiviöljyä, mukana on banaania ja myös terveellisiksi mainittuja chian siemeniä, makeus tulee luomu agavesiirapista tai luomuhunajasta valintasi mukaan. Hunaja antaa muffineille enemmän omaa makuaan kuin agavesiirappi, jonka maku on neutraalimpaa.

PIKKUJOULUISET MUFFINIT

Näitä tarvitset

4 pientä kypsää banaania survottuina (275 g)

2 ½ dl maustamatonta jogurttia

1 ½ dl Terra Creta luomuoliiviöljyä

2 dl hunajaa tai agavesiirappia 

3 kananmunaa

200 g vehnäjauhoja

½ tl suolaa

1 tl vaniljasokeria tai muuta vaniljaa

1 rkl kardemummaa

1 rkl kanelia

1 rkl leivinjauhetta

150 g chian siemeniä

 

Lämmitä uuni 180 asteeseen ja asettele paperiset muffinivuoat  (jos käytät niitä) muffinipellin koloihin.

Lisää banaanit, jogurtti, oliiviöljy, hunaja (tai agavesiirappi) ja munat isoon kulhoon ja sekoita tasaiseksi haarukalla. Älä vatkaa!

Yhdistä jauhot, leivinjauhe, suola, kardemumma ja kaneli ja lisää seos edelliseen seokseen. Älä sekoita liikaa, muuten muffineista tulee helposti tiiviitä.

Lisää chian siemenet taikinaan nuolialla ja anna siementen turvota 20 minuuttia

Täytä muffinivuoat taikinalla, ripottele päälle chian siemeniä, koristele pähkinöillä ja banaaniviipaleilla ja paista puolisen tuntia, kunnes koetintikku tulee kuivana ulos.

Nämä muffinit on tehty ns. amerikkalaisiin muffinivuokiin, jotka ovat hiukan tavallisia suurempia. Näitä tästä taikinasta tulee 12 kappaletta.

Taikinassa on todella paljon chian siemeniä ja makeutusta on hillitysti, joten älä odota sokerista makua, kun maistat näitä. Makeus tulee glögistä, jos tarjoat nämä glögin kera.

Tee sopii näille kaveriksi myös oikein hyvin. 

Pidetään välimatkat ja pysytään terveinä! 

- Sikke