Sikke Sumarin sienifrittata

Sikke Sumarin sienifrittata

Tyypilliseen Italialaiseen Frittataan sujahtaa lähes mitä tahansa ruokakaapeista löytyvää - tällä kertaa sesongin herkullisen metsäisiä suppilonvahveroita. Frittata on helppo ja nopea tehdä, epäonnistuminen on lähes mahdotonta!

Resepti ja kuvat: Sikke Sumari

 

Frittata on helppo ja nopea tehdä, epäonnistuminen on lähes mahdotonta!

 

Frittata on melkein sama kuin munakas – levyllä tai uunissa hyydytetty munakas. Kananmunien lisäksi siihen voi lisätä melkein mitä tahansa, aivan kuten munakkaaseenkin.

Frittata onkin tyypillinen italialainen ruoka siinä mielessä, että kaikki mitä on edellisen aterian contorneista, eli lisukkeista jäänyt jäljelle, käytetään frittatassa ja maustetaan aina kulloisenkin ’täytteen’ mukaan. Tärkeä asia näinä aikoina, kun on alettu toden teolla välttää ruokahävikkiä!

Nyt frittatassa kannattaa hyödyttää sieniä, kun niitä vielä saa. Erityisen hyvin frittaataan sopivat suppilovahverot, koska niiden vahva metsäinen sienen maku kestää hyvin kypsentämistä, eikä peity kananmunan ja muiden mausteiden alle. 

 

NÄITÄ TARVITSET

2 rkl Terra Creta oliiviöljyä

1 l suppilovahveroita

8 kananmunaa

1 dl kermaa tai ranskankermaa

1 dl ruohosipulia silputtuna

2-3 rkl timjaminlehtiä

1 dl raastettua parmesaania tai muuta hyvää juustoa

Suolaa ja mustapippuria myllystä

 

TEE NÄIN

Pilko sienet ronskisti – poista nuutuneet varret

Valitse pannu, jonka voit laittaa uuniin, sillä loput ainekset kaadetaan sienien päälle pannuun, jossa sienet paistetaan. Mukaan tulee näin ihana oliiviöljyssä paistettujen sienien maku viimeistä pisaraa myöten.


Paista sienet oliiviöljyssä ja jätä odottamaan pannulle. Mausta sienet suolalla ja mustapippurilla.
 
Ota pannulta hiukan paistettuja sieniä sivuun koristelua varten.

Riko kananmunat kulhoon ja lisää sinne kaikki tarveaineet. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita hyvin, mutta älä vispaa, ettei synny ilmakuplia.

Kaada seos sienien päälle pannuun, siirrä pannu uuniin ja kypsennä 200 -asteessa, kunnes frittata on kohonnut ja sen reunat hiukan irtoavat pannun reunoista n 20 minuuttia. Älä paista liikaa, ettei frittata kuivu.

Tarjoa frittata raikkaan, hyvällä vinaigrettellä maustetun salaatin kera. Fritattahan muistuttaa omeletin lisäksi myös ranskalaista quicheä, tosin ilman taikinapohjaa. Frittata on gluteeniton ja jos käytät laktoositonta kermaa tai ranskankermaa, se on myös laktoositon!

 

Hyvän vinaigretten saat, kun sekoitat

 

1 rkl hyvää viinetikkaa

3 rkl Terra Creta oliiviöljyä

1-2 valkosipulinkynttä siivutettuna (nämä poistetaan ennen kuin kastike käytetään salaatissa)

1 tl sokeria tai hunajaa

½ tl suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Anna valkosipulin, sokerin (hunajan) ja mausteiden maustaa viinietikkaa frittatan teon ajan ja lisää öljy vasta viimetipassa. Muista poistaa valkoipuli. Se on jo työnsä tehnyt.

 

Nautinnollisia herkkuhetkiä hyvän frittattan parissa. Kokeile muitakin täytteitä, kuten broccolia ja homejuustoa!  Frittata on hyvää sekä kylmänä että lämpimänä. Kätevä lounas, välipala, alkupala…

 

Sikeltä sinulle!

 

Koodilla SIKKE saat koko valikoimasta 20% alennuksen.

 

 

TILAA UUTISKIRJE

Liittymällä postituslistallemme saat ensimmäisenä tietoa uutuuksista ja ajankohtaisista tarjouksista.